Gregor Reichenberg

Poglej podmeni

Podžupan za področje arhitekture in prostora

Žviljenjepis

Gregor Reichenberg, diplomirani inženir arhitekture, je študij zaključil leta 2000 na graški Tehnični univerzi in svojo poklicno pot, takoj po zaključku študija, nadaljeval sprva kot arhitekt v arhitekturnem studiu Konrad Frey v Gradcu, od leta 2001 do 2004 pa kot del arhitekturnega studia slavnega arhitekta Borisa Podrecce na Dunaju, kjer je sodeloval pri številnih nagrajenih, mednarodnih projektih.

V letu 2004 se je vrnil v rodni Maribor in se pridružil družinskemu podjetju Reichenberg arhitektura d.o.o.. V ateljeju, ki se ukvarja predvsem z arhitekturnimi zasnovami cenovno dostopnih hiš, dotakne pa se tudi industrijske, javne in privatne arhitekture, je kot solastnik, direktor in vodilni projektant nadaljeval svoje arhitekturne uspehe in s projekti uspešno sodeloval na mnogih arhitekturnih natečajih.

Ob delu v družinskem podjetju in kasneje kot predavatelj na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer je predaval sodobne arhitekturne trende, je med leti 2014 in 2017 deloval tudi kot predsednik Društva arhitektov Maribor, svojo nepoklicno funkcijo podžupana Mestne občine Maribor pa nastopil z izvolitvijo župana Aleksandra Saše Arsenoviča.

S svojo širino in znanjem, zaznavanjem prostora in posluhom za sodobne razvojne trende na področju arhitekture, uspešno povezuje obstoječe tradicionalne gradnje z modernimi. Vodita ga strokovnost in pronicljivost, z zavedanjem in željo, po ustvarjanju novih arhitekturnih presežkov, v okviru danih finančnih in prostorskih danosti.

podžupan
Gregor Reichenberg

Telefon

02/2201-000

Elektronski naslov

mestna.obcina@maribor.si

Predstavitev delovnega področja

Podžupan Gregor Reichenberg je odgovoren za področje arhitekture in prostora.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano