Visit Events

Poglej podmeni

visit events

V vrvežu dogajanja

Maribor z okolico ponuja nepozabna doživetja na vsakem koraku. Ujame te z izjemno kulinariko, prvovrstnimi vini in svobodo sproščenih ljudi, ki dajo čutiti gostoljubje brez izjeme. Prepustite se doživetjem v naravi, aktivnostim na prostem, vsi, ki potrebujete adrenalin pa si dovolite biti drzni in skočite v neznano.

Mesto festivalov, kulture, zabave in tradicije dosega s svojo ponudbo tuje prestolnice, z naborom izjemnih kulturnikov in drugih velikih imen pa stopa ob bok največjim.

Poletja so prepletana s pestrim dogajanjem, prav gotovo pa zaznamovana z enim največjih festivalov na prostem in v Evropi, Festivalom Lent. S poletnim lutkovnim pristanom presegamo meje domišljije z najboljšimi tujimi in domačimi lutkovnimi predstavami za otroke.

Operna noč s priznanimi solisti mariborske operne hiše SNG Maribora zagotovi operni spektakel pod zvezdami, Borštnikovo srečanje pa kot osrednji, najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji, postreže z najboljšimi gledališkimi predstavami slovenskih gledališč.

Jesen vas preseneti s Festivalom stare trte, ki je vinski, kulinarični in kulturni poklon 450-letni Guinnessovi rekorderki, najstarejši trti na svetu. Zimski čas pa, kljub nizkim temperaturam, ogreje s Čarobnim decembrom, ko mesto zažari v soju nešteto luči s številnimi prazničnimi doživetji na mestnih ulicah in trgih.

Naj mesto prevzame tudi vas …

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano