Turizem

Poglej podmeni

Turizem

Mesto neštetih presenečenj

Na vsakem koraku čutite pridih kulture, objem zgodovine, dihljaj sodobnosti, razvoja in srčnost ljudi. Raziščite, čutite in se pustite osvojiti … Mesto z najstarejšo trto na svetu, ki se ponaša z raznolikimi in nepozabnimi doživetji vas na vsakem koraku preseneti in prevzame …

Turizem

Zakaj obiskati Maribor

Mesto konferenčnega in kongresnega turizma v povezavi s športnimi in kulturnimi dejavnostmi zaradi svoje edinstvenosti, pristnosti, neokrnjene narave (Natura 2000) in nepozabnih kulinaričnih doživetij ponuja obiskovalcu nepozabno doživetje na vsakem koraku.

Kulinarična tradicija združena z vrhunsko sodobno kuhinjo, prvovrstne vinske zgodbe, ki jih ponuja Maribor z okolico, vključno z najstarejšo trto na svetu, ki že več kot 450 let raste v središču mesta, vas mesto pelje na potovanje ob reki Dravi, v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev.

Visit Maribor

Visit Maribor

Doživite Maribor v soju nešteto pravljičnih lučk s številnimi prazničnimi doživetji …

Ustvarite nepozabne spomine v mestu polnem navdihov …

Visit Maribor
Visit Pohorje

Visit Pohorje

Dovolite, da vas prevzamejo lepote neokrnjene narave … Vdihnite svežino prostranih gozdov in ujemite najlepše razglede …

Užijte brezmejno svobodo …

Visit Pohorje

turizem

Nepozabne točke Maribora

Stara trta

Stara-trta_najstarejsa-trta-na-svetu_Maribor-Pohorje_Slovenija_Slovenia_Jernej_Borovinsek

Vojašniška ulica 8

V osrednjem delu starega mestnega jedra na Lentu, pred Hišo Stare trte, še danes domuje najstarejša trta na svetu. Žametovka oz. modra kavčina je, s potrjeno starostjo več kot 450 let, vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejša trta sveta, ki še vedno rodi žlahtne sadove.

Lent

Lent z obrejem reke Drave

Usnjarska ulica 10

Lent, najbolj čaroben in najstarejši del mesta, kjer se obiskovalci lahko sprehodijo ob reki Dravi, uživajo ob dobri kavi in vrhunskih štajerskih vinih, v poletnih mesecih pa se prepustijo živahnemu dogajanju in vrvežu mestnega življenja.

Mariborski otok

Most na Mariborski otok

Na Otok 40

Na Mariborski otok se lahko odpravite po slikoviti pešpoti, ki vodi po levem bregu Drave. Je edinstven rečni otok, na katerem v toplih mesecih obratuje letno kopališče.

Vojašniški trg

Najstarejša trta na svetu

Vojašniški trg

Spoznajte vinsko preteklost na Vojašniškem trgu, v novem vinogradniškem muzeju. Zbirka zgodovinskih vinarskih eksponatov prikazuje bogato tradicijo vinogradništva v Mariboru in je stičišče vinarskih zgodb in ljubiteljev dobrega vina.

Glavni trg

Glavni trg s fontano in kužnim znamenjem

Glavni trg

Glavni trg je drugi največji mariborski trg, kjer se zgodovina in vrvež mestnega življenja zlivata v eno. Skupaj z eno najbolj živahni ulic Poštno ulico, obiskovalcu ponudi pristnost in srčnost, ki osvojita še tako zahtevnega obiskovalca…

Slomškov trg

Slomškov trg

Slomškov trg

Slomškov trg je eden najočarljivejših trgov v mestu, kjer stojita Stolnica in kip Antona Martina Slomška. Še privlačnejšega ga naredijo mogočne stavbe, ki ga obkrožajo: stavba Univerze v Mariboru, poslopje Pošte Maribor in Slovensko narodno gledališče.

Grajski trg

Grajski trg

Grajski trg

Grajski trg je osrčje starega mestnega jedra, poln mestnega utripa, kjer je zasvetila prva električna žarnica na Slovenskem. Trg je dobil ime po mariborskem gradu, kjer domuje Pokrajinski muzej Maribor.

Pokrajinski muzej

Mariborski grad

Center

Pokrajinski muzej Maribor je vredno obiskati vedno znova. Sprehodite se skozi preteklost arheološke in kulturnozgodovinske premične dediščine z območja 23-ih občin.

Sinagoga Maribor

Sinagoga Maribor

Židovska ulica 4

Mariborska sinagoga je eden najpomembnejših spomenikov judovske kulturne dediščine na slovenskih tleh in obenem ena najstarejših ohranjenih sinagog v srednjeevropskem prostoru. Leži na očarljivem Židovskem trgu, od koder se odpira čudovit razgled na reko Dravo in Pohorje.

Umetnostna galerija Maribor

Razstava v Umetnostni galeriji Maribor

Strossmayerjeva ulica 6

Umetnostna galerija Maribor (UGM) je drugi največji muzej za moderno in sodobno umetnost v Sloveniji, z zbirko več kot 7000 umetniških del slovenskih avtorjev od konca 19. stoletja do danes. Slikarstvu, kiparstvu in grafiki se pridružujejo fotografska dela, video umetnost, večmedijske instalacije in interaktivni projekti.

Muzej Narodne osvoboditve Maribor

Ulica heroja Tomšiča 5

Scherbaumova vila ob mestnem parku, danes znana kot Muzej narodne osvoboditve Maribor, ponuja ogled bogatih muzejskih zbirk in razstav.

Slovensko narodno gledališče Maribor

Slovensko narodno gledališče Maribor

Slovenska ulica 27

SNG Maribor je največji javni kulturni zavod v naši državi. Je edina gledališka hiša v Sloveniji in med redkimi v Evropi, ki pod svojo streho združuje dramski, glasbeni in plesni gledališki izraz.

Lutkovno gledališče Maribor

Poletni lutkovni pristan

Vojašniški trg 2A

Obiščite vznemirljiv svet lutk za otroke in odrasle, prepustite se domišljiji, sanjarjenju in ujemite doživetja izven meja vsakdanjega v Lutkovnem gledališču Maribor, ki naseljuje minoritski samostan na Lentu.

Mestni park

Mestni park

Mestni park

Mestni park v Mariboru je priljubljeno sprehajališče s tremi ribniki, raznolikim drevjem, urejenimi cvetličnimi nasadi, Rožnim gričem in fontanami, glasbenim paviljonom in otroškimi igrali. Postanite raziskovalci, bodite otroci in poiščite mir v zelenem srcu mesta.

Piramida

Mestni grič Piramida

Piramida

Piramida je priljubljena izletniška točka Mariborčanov. S tega 386 metrov visokega mestnega vinskega griča, kjer je nekoč stal mariborski grad, boste uživali ob čudovitem pogledu na celotno mesto.

Kalvarija

Kalvarija

Preštejte koliko stopnic se vije do 375 m visokega vrha in izkusite še en čudovit razgled ob ljubki cerkvici Sv. Barbare. Po poti vas spremljajo štiri kapele in bogati vinogradi. Sprejmite izziv in se do vrha podajte po znamenitih mariborskih »štengah«. Jih je res 455?

Stadion Ljudski vrt

Stadion Ljudski vrt

Mladinska ulica 29

Nogometni klub Maribor in stadion Ljudski vrt, ki se kot prizorišče številnih nogometnih mejnikov, nahaja v samem središču mesta, sta eden izmed glavnih simbolov Maribora. Začutite navijaško mrzlico in predanost temu športu…

Mariborsko Pohorje

Zlata lisica na Snežnem stadionu

Mariborsko Pohorje je edinstveno »mestno smučišče« in največje smučarsko središče v Sloveniji. Od centra mesta je oddaljeno le 10 minut vožnje z mestnim avtobusom. Rekreacijo nudi 365 dni v letu in je pravi raj za ljubitelje narave.

koledar dogodkov

Visit events

Dogodki za vse okuse in za še tako zahtevne iskalce dobrega … Kultura, šport, zabava, kulinarika …

Maribor ponuja na dlani vso svojo barvitost in raznolikost …

Koledar dogodkov

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano