Zgodovina Maribora

Poglej podmeni

O mestu in njegovi viziji

O mestu

Maribor na vseh ravneh pripoveduje bogato zgodbo o prepletu ustvarjalnosti, znanja in usmerjenosti v napredek; o okolju kjer se dobro počutijo tisti, ki v njem ustvarjajo in živijo.
Po zaslugi kakovostne infrastrukture, vpetosti v logistično mrežo in odlične geolokacije, ki ga umešča v samo središče Evrope, je Maribor prvovrstno poslovno okolje za razvoj ali nadgradnjo poslovnih priložnosti.

Leži na najboljši mogoči točki, prav na sredini enega od najmočnejših ekonomskih prostorov na svetu. Kamorkoli se obrnete, ponuja prvovrstno izhodišče za dostop do različnih ciljnih trgov v Evropi. Ena izmed prednosti slovenskega poslovnega okolja in s tem Maribora je, da je investitorjem prijazno. Takšnega ga delajo ugodna davčna politika, dostop do virov financiranja in visoko usposobljena delovna sila.

Tako Slovenija, ki je v svetu poznana kot zelena dežela, je tudi Maribor prostor, ki je trajnostno naravnan ter prinaša priložnosti za uravnoteženo poslovanje in preživljanje prostega časa. Je primer sožitja z naravo, trajnostne in usmeritve odgovornosti do najbolj dragocenega, kar daje okolje. Poslovati v Mariboru zato pomeni tudi biti v stiku s pristno naravo, ki obdaja mesto in njegovo okolico. Maribor je prostor z dolgo zgodovinsko tradicijo, z neštetimi koščki omikanega življenja iz preteklosti in kulturnega izročila, ki se pred tistimi, ki so z njim v stiku, razprostira kot neskončen muzej.

Vabljeni v mesto neslutenih potencialov, prostor kakovostnega življenja in srečališče ustvarjalnih ljudi. Naj Maribor postane vaša investicijska priložnost.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano