Župan

Poglej podmeni

O mestu in njegovi viziji

Vizija župana

Saša Arsenovič

Maribor na vseh ravneh pripoveduje bogato zgodbo o prepletu ustvarjalnosti, znanja in usmerjenosti v napredek; o okolju kjer se dobro počutijo tisti, ki v njem ustvarjajo in živijo.

Po zaslugi kakovostne infrastrukture, vpetosti v logistično mrežo in odlične geolokacije, ki ga umešča v samo središče Evrope, je Maribor prvovrstno poslovno okolje za razvoj ali nadgradnjo poslovnih priložnosti.

Leži na najboljši mogoči točki, prav na sredini enega od najmočnejših ekonomskih prostorov na svetu. Kamorkoli se obrnete, ponuja prvovrstno izhodišče za dostop do različnih ciljnih trgov v Evropi.

Ena izmed prednosti slovenskega poslovnega okolja in s tem Maribora je, da je investitorjem prijazno. Takšnega ga delajo ugodna davčna politika, dostop do virov financiranja in visoko usposobljena delovna sila.

Tako Slovenija, ki je v svetu poznana kot zelena dežela, je tudi Maribor prostor, ki je trajnostno naravnan ter prinaša priložnosti za uravnoteženo poslovanje in preživljanje prostega časa. Je primer sožitja z naravo, trajnostne in usmeritvene odgovornosti do najbolj dragocenega, kar daje okolje. Poslovati v Mariboru zato pomeni tudi biti v stiku s pristno naravo, ki obdaja mesto in njegovo okolico.

Maribor je prostor z dolgo zgodovinsko tradicijo, z neštetimi koščki omikanega življenja iz preteklosti in kulturnega izročila, ki se pred tistimi, ki so z njim v stiku, razprostira kot neskončen muzej.

Vabljeni v mesto neslutenih potencialov, prostor kakovostnega življenja in središče ustvarjalnih ljudi.

 

Saša Arsenovič

Saša Arsenovič

Župan

Podpis župana

župan

Življenjepis

Aleksander Saša Arsenovič se je rodil 3. novembra 1966 v Mariboru. Na otroška leta, obiskovanje vrtca Borisa Pečeta ter osnovne šole Franca Rozmana Staneta ga vežejo iskrivi spomini, nepozabni pa so tudi tisti iz šolanja na Prvi gimnaziji Maribor.

Po izobrazbi pravnik, je svojo poslovno kariero pričel kot teniški igralec in lastnik teniške šole ob Bodenskem jezeru v Nemčiji. Skozi teniško šolo je že v 90. letih prejšnjega stoletja razvijal področje športnega turizma na nemškem trgu. Večletne izkušnje s področja gostinstva si je pridobival od leta 1995 do 2009 kot solastnik in direktor mehiških restavracij Takos d.o.o. na mariborskem Lentu in v nakupovalnem središču Europark. Od leta 1999 do 2013 je kot solastnik in direktor (do 2010) licence za nemško blagovno znamko s.Oliver (za države bivše Jugoslavije z več kot 400 redno zaposlenimi) širil svoja znanja in izkušnje s področja prodaje, komerciale in vodenja.

Z revitalizacijo blagovne hiše „Kvik“ v Mariboru, leta 2006, je kot lastnik in direktor podjetja Galerija Gosposka d.o.o. postavil mejnik v svoji karieri ter z različnimi kulinaričnimi koncepti, ki se danes izražajo skozi gostinske lokale Restavracija Rožmarin, Steakhouse in La Pizzeria v mesto ob Dravi vnesel svetovljanski pridih.

Saša Arsenovič s svojim poslovnim delovanjem, ni skrbel le za zdrav razvoj podjetja in zaposlenih, temveč nenehno strmel k razvoju samega mesta in Mestne občine Maribor. Leta 2012 je postal lastnik treh neizkoriščenih nepremičnin v središču mesta ter v njih leta 2017 odprl Gostilno Maribor in Hotel Maribor. Zahtevna renovacija in vsebinska revitalizacija objektov sta bili nagrajeni s Steletovim priznanjem, za izjemen prispevek k ohranjanju kulturne dediščine ožjega mestnega jedra Maribora, ki ga podeljuje Slovensko konservatorsko društvo. V procesu renovacije je tudi Žički dvor, izjemen objekt iz 14. stoletja, ki je prav tako v lasti gospoda Arsenoviča. Podjetje Galerija Gosposka je bilo razglašeno za najboljše podravsko mikro podjetje, skupaj z entuziastično ekipo pa je Arsenovič leta 2017 lansiral še blagovno znamko Maribor Friendly Home, ki povezuje vsebine s področja gastronomije, kulture oz. turizma na način, da promovira destinacijo samo, torej mesto Maribor.

Saša Arsenovič je oče štirih otrok, športnik in entuziastičen iskalec lepega, kreativnega, dobrega. Način življenja nenehno prepleta z mislijo, kako svoje rodno mesto narediti lepše in boljše. Boljše za življenje vseh domačinov in tistih, ki pridejo sem po nova znanja, poslovne možnosti ali oddih. Da bo Maribor mesto za vse.

župan

Kontaktni podatki

župan

Strokovne službe

pomembno

Prošnja za razgovor

Pomemben del razvoja mesta ste prav gotovo občani, ki v njem živite.

Župan Aleksander Saša Arsenovič je na voljo, da se z njim tudi osebno pogovorite.

Na razgovor se lahko prijavite tukaj.

Pošlji prošnjo
pomembno

Donacije

Župan Mestne občine Maribor lahko finančno podpre dogodke, ki promovirajo mesto Maribor v njegovih kulturnih, športnih, znanstvenih in razvojno naravnanih dejavnostih, za katere prosilec v tekočem proračunskem letu še ni prejel proračunskih sredstev Mestne občine Maribor. Gre za enkratno finančno podporo društvom, institucijam, združenjem, kakor tudi posameznikom za skupinske ali individualne projekte in dejavnosti v obliki domačih in mednarodnih simpozijev, konferenc, srečanj, seminarjev, prireditev ipd., ki se odvijajo v našem mestu in tudi v tujini.

Vloga za dodelitev donatorskih sredstev se nahaja na spodnji povezavi.

Vloga

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano