Industrija srečanj

Poglej podmeni

Izjemna lega nudi neštete možnosti povezovanja

Izjemna priložnost za sejemske, športne, kulturne in kulinarične dogodke v središču mesta ter v neposredni okolici sredi neokrnjene narave.

Zaradi odličnih logističnih povezav lahko organizirate dogodke, ki udeležencem ponujajo poslovne in prostočasne izkušnje na najvišji ravni.

Ugodna lega Maribora je vsekakor eden izmed glavnih adutov mesta. Maribor je križišče vseevropskih poti, stičišče 5. vseevropskega cestnega koridorja, ki povezuje Barcelono in Kijev, ter 10. vseevropskega cestnega koridorja, ki povezuje Salzburg in drugo največje grško mesto Solun. To omogoča ugoden dostop do evropskega trga, kar je idealno za e-trgovino in celotno distribucijo. Od Maribora do Gradca je manj kot 70 kilometrov, do Dunaja 260 kilometrov, do Celovca 130, do Budimpešte 340, do Zagreba 120 in do Ljubljane kot glavnega mesta 125 kilometrov. A to ni edina svetla plat dostopnosti globalnih trgov zaradi dobrega položaja. Iz Maribora je le 230 kilometrov do Luke Koper, pomorskega okna v svet, ki pomorsko pot blaga med Azijo, Afriko in Oceanijo skrajša vsaj za šest dni.

Nikakor ne smemo zanemariti Letališče Edvarda Rusjana, ki lahko predstavlja odlično izhodiščno točko za investitorje s področja logistike, šolanja pilotov ter vzdrževanja potniških letal.

In ne nazadnje še železniški promet, ki je z gradnjo južne železnice med Dunajem in Trstom skozi Maribor stekel že leta 1846, dve desetletji kasneje z odprtjem koroške železnice pa je Maribor postal križišče dveh prog.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano