O spletni strani

Poglej podmeni

Avtorji:

 • vsebine – Mestna občina Maribor
 • fotografije – Jure Kralj, Marko Pigac (MP Production), Igor Unuk, Marko Petrej, Karmen Razlag, Bogdan Zelnik, Smiljan Pušenjak, Dušan Vrban, Jurij Pivka, Mirko Vrbnjak, Danilo Cvetnič, Branko Ritonja, Sportida, Erich Reisenger, Uroš Leva, Miha Vidrih, Boštjan Lah, Matej Kristovič studio, Jernej Borovnišek, Rok Breznik, Matej Kristovič, Dejan Bulut, Boštjan Keršbaumer, Zavod za turizem Maribor, Javni holding Maribor, uslužbenci in projektni partnerji Mestne občine Maribor, Narodni dom Maribor, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Umetniški kabinet Premzl, Zavod za turizem Maribor, Mestna občina Maribor.
 • izdelava sistema za upravljanje vsebin – Tauria d. o. o.
 • Oblikovanje grafičnih vsebin – Woice d. o. o.
 • produktno vodenje priprave spletne strani Funkit Marketing, Marko Filipič s. p.

Avtorske pravice
Vsa gradiva na spletnem portalu Mestne občine Maribor (v nadaljevanju: MOM) so avtorsko zaščitena, zato je njihova uporaba izven spletnega portala dovoljena le pod posebnimi pogoji.

Celostna grafična podoba
Lastnik materialnih avtorskih pravic nad celostno podobo spletne strani je MOM. Celostna grafična podoba MOM se lahko uporablja na promocijskih gradivih in izdelkih komercialne narave samo ob predhodnem soglasju MOM in skladno s pravili. Pri uporabi celostne grafične podobe na internetu je zaželeno, da se na sliko ali ob njej nastavi povezava do spletnega portala MOM.

Fotografije (slike)
Vse fotografije na spletnem portalu so last MOM ali pa so zanje od ponudnikov pridobljene pravice za uporabo.

Uporaba fotografij je dovoljena zgolj za osebno uporabo (za ozadja za zaslon, ohranjevalnike zaslona, spletne strani, elektronske dokumente, tiskanje na papir, seminarska dela, šolske namene…). V vseh dokumentih je potrebno navesti spletni naslov, od koder ste fotografijo vzeli (MOM). Pri uporabi fotografij na internetu je zaželeno, da v zameno postavite na strani povezavo na spletni portal www.maribor.si. V kolikor bi fotografije radi uporabili v komercialne namene (velja tudi za neprofitne organizacije), predhodno kontaktirajte MOM, da se dogovorite o načinu sodelovanja. Za komercialne namene se šteje vse, kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava fotografij v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objava v medijih…

Prepovedana je vsakršna reprodukcija fotografskega materiala, distribucija ali uporaba fotografij v pridobitne namene (prodaja fotografij tretjim osebam).

Za podrobnejše informacije se obrnite na mestna.obcina@maribor.si

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano