Prostofer

Poglej podmeni

Starejši

Kaj je prostofer?

PROSTOFER (prostovoljni šofer) je trajnostni projekt zavoda Zlata Mreža za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne morejo uporabljati javnih ter plačljivih prevoznih sredstev, s tistimi starejšimi aktivnimi vozniki, ki radi priskočijo na pomoč.

Komu je namenjen?

V Mestni občini Maribor je Prostofer namenjen vsem tistim starejšim, ki nimajo lastnega prevoza in ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabe povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov in nujnih opravkov.

Kam se lahko peljem?

S Prostoferjem se lahko odpravite k zdravniku, v lekarno, na banko ali na pošto ter druge javne ustanove, pa tudi v trgovino in na pokopališče znotraj Mestne občine Maribor.

Kako naročim prevoz?

Za naročilo prevoza pokličite brezplačno številko 080 10 10 vsaj tri dni pred prevozom, in sicer vsak delovnik med 8. in 18. uro.

V klicnem centru bodo zabeležili vaš prevoz in obvestili prostovoljnega voznika; ta vas bo na dan prevoza prišel iskat na dom in vas odpeljal na želeno lokacijo, kjer vas bo počakal, da vse opravite, nato pa vas odpeljal nazaj domov.

Prostofer_fotka Marko Pigac

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano