Dravska kolesarska pot

Poglej podmeni

šport

Dravska kolesarska pot

Kolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km. Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji skozi Maribor in na koncu po Hrvaški (kjer pot še ni v celoti urejena in označena).
Prvih 70 kilometrov kolesarske poti od izvira Drave je zelo zanimivih, saj se večino časa peljemo po klancu navzdol.

Zelo velik odsek kolesarske poti teče po avstrijski Koroški ter pri Viču vstopi v Slovenijo in svojo pot po Sloveniji nadaljuje od Dravograda preko Radelj ob Dravi, Maribora in Ptuja vse do Ormoža in Središča ob Dravi, kjer po svojih 145 km vstopi na Hrvaško. Reka in kolesarska pot svojo pot nadaljujeta v smeri Varaždina, kjer se po 63. km pri kraju Legrad reka Mura (prav tako poznana zaradi kolesarske poti – Murska kolesarska pot) izliva v reko Dravo, ta pa se nato v bližini Osijeka izliva v reko Donavo.

Po Dravski kolesarski poti se lahko podajo prav vsi kolesarji. Tri dnevni kolesarski izlet po njej je namenjen dobro pripravljenim kolesarjem, ki dnevno brez težav prevozijo od 50 do 70 kilometrov. Rekreativni kolesarji, ki veliko kolesarijo ob enem pa radi užijejo utrip mest, v katerih nočijo in jih obiščejo, jo osvojijo v štirih dneh. Uživači, ki radi kolesarijo, hkrati pa radi obiščejo najlepše kotičke, raziskujejo mesta in razvajajo svoje kulinarične čute pa jo osvojijo v šestih.

Prav gotovo pa je Dravska kolesarska pot, s svojimi številnimi postojankami, primerna tudi za družine. Najbolj boste uživali na trasah primernih vsem starostim in fizičnim zmogljivostim:

 • Dravograd-Muta-Radlje ob Dravi – 28 km
 • Selnica ob Dravi – po delu t.i. Jabolčne poti v smeri proti Rušam – 6 km
 • Ruše-Maribor – 14 km
 • Maribor–Ptuj (čez Miklavž, Starše in Hajdino) – 30 km
 • Ptuj–Markovci (pod jezerom) – 7 km
 • Ormož–Središče ob Dravi (ob progi) – 12 km

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano