Sistem souporabe vozil

Poglej podmeni

promet in javne površine

Sistem souporabe vozil

Na cestnem omrežju v MOM je lociranih 13 postaj, kjer so parkirana električna vozila, ki so na razpolago v sistemu souporabe vozil (CAR SHARING). 7 postaj je na javni površini, 6 postaj je na zasebnih površinah. Javne površine so bile podeljene v okviru Javnega razpisa za uporabe javne površine za vzpostavitev sistema souporabe električnih vozil. Na razpolago je 20 električnih vozil, ki so višjega cenovnega razreda (BMW, Renault, Smart, Golf … ).

Sistem izposoje koles – Mbajk

Sistem izposoje koles, ki se bo imenoval Mbajk, bo zaživel spomladi 2022. Izposoja 150. koles bo na voljo na 15 lokacijah po mestu in bo delovala 24 ur na dan.

Sistem predstavlja zelo ugodno dopolnitev sistema javnega potniškega prevoza v mestu, saj je brezplačna vsaka prva ura izposoje z neomejenim številom izposoj. Ob letni registraciji se bo za vsakoletno preverjanje veljavnosti in aktivacije načina plačila zaračunal znesek treh evrov, ki bo štel kot dobropis. Strošek tedenske registracije bo znašal en evro. Uporabniki si bodo kolesa lahko izposojali preko terminalov, ki bodo nameščeni na postajah, ali preko mobilne aplikacije, kjer bodo v vsakem trenutku na voljo tudi informacije o razpoložljivosti koles in ključavnic po posameznih postajah.

Sistem je zasnovan tako, da spodbuja izposojo za posamezno vožnjo in ne za določeno časovno obdobje. Zato postaje v sistemu ne smejo biti oddaljene več kot 300 do 500 metrov, izjemoma več. V sistem so vključena posebej za ta sistem zasnovana in izdelana kolesa, ki so posebej vzdržljiva in prilagojena za uporabo v vseh vremenskih pogojih, saj bo sistem obratoval 24 ur na dan, vse dni v letu. Pomembna prednost sistema je preprosta izposoja oziroma vračilo koles, kar pomeni časovno učinkovito in udobno uporabo.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano