Načela

Poglej podmeni

TRAJNOSTNI RAZVOJ

Mesto, ki tekmuje

Mesto pod Pohorjem, mesto ob Dravi, univerzitetno mesto. mesto stare trte … Maribor je mesto številnih identitet in ene bistvene značajske poteze: tekmovalnosti.

To je zdrava tekmovalnost, ki spodbuja napredek. Tekmovalnost, ki ne izključuje sodelovanja, ampak nasprotno, krepi tvorno povezovanje.

Mesto, ki se trudi bolj od ostalih

Maribor, se ne zanaša na državne in evropske spodbude, temveč sam dejavno podpira podjetništvo. Nove poslovne ideje in zagonska podjetja v mestu dobijo močnega zaveznika. Z vlaganjem v razvoj, tehnologijo in znanost se razvije v mesto bogatih kariernih možnosti.

Organski preplet zelenih in pozidanih površin, visoka stopnja varnosti in socialna vključenost ter razvita infrastruktura, ki osmišlja medgeneracijsko skupnost …

Vse to zagotavlja nadpovprečno visoko kakovost življenja v mestu in okolici.

Mesto, ki upa sanjati

Maribor ima prostor, talent, znanje in ambicije, da več prispeva k razvoju Slovenije in da v širšem evropskem okolju postane prepoznavno gospodarsko, raziskovalno, kulturno in športno središče.

Mesto, ki gradi mostove

Maribor ne gradi le mostove med levim in desnim bregom Drave. Še pomembnejši so mostovi, ki jih gradi med generacijami, med znanstveno in gospodarsko sfero, med umetnostjo in vsakdanjikom, med profesionalnim in zasebnim.

Zaradi izredne strateške lege je Maribor pomemben vezni člen med vzhodom države in ostalo Slovenijo, tesne vezi pa gradi tudi z regijami in mesti v širšem evropskem prostoru.

Mesto, ki se odpira v svet

Maribor se ne predaja varljivemu občutku samozadostnosti, temveč svojo vrednost in uspehe presoja v luči vpetosti v globalno dogajanje. Odprt je za nove ideje in izkazuje močno željo po povezovanju. Mednarodno prepoznavni festivali, kulturna sodelovanja in velika športna imena v mesto pripeljejo nove obiskovalce in bogatijo življenja njegovih prebivalcev.

Mesto, ki je inkubator talenta

S prepletanjem kulture in izobraževanja, raziskovalne dejavnosti in gospodarskega sektorja postane Maribor prepoznavno inovacijsko središče in živahno vozlišče talentov.

Dobre karierne možnosti, visoka kakovost življenja in vpetost v širši evropski prostor v mesto privabljajo ustvarjalni kader od blizu in daleč.

Mesto, ki vključuje

Maribor je prijazno in varno mesto za vse. V partnerstvu z javnim in gospodarskim sektorjem ter organizacijami civilne družbe spodbuja povezovanje ljudi, da s spoštovanjem različnosti zmorejo potencial raznolikosti izkoristiti za skupno dobro.

Široka dostopnost kulture v vseh oblikah ima izreden vpliv na kakovost življenja v mestu ter pritegne obiskovalce in ustvarjalce od blizu in daleč.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano