Natečaji

Poglej podmeni

Natečaji

Splošni opis

Arhitekturni, krajinsko arhitekturni in urbanistični natečaji, s svojo dolgoletno tradicijo prispevajo k visoki in trajnostni gradbeni kulturi. Mestna občina Maribor že vrsto let podpira in izvaja ta način pridobivanje rešitev za urejanje prostora.

Sektor za urejanje prostora MOM vsako leto objavi nekaj natečajev za nove gradbene projekte javnega sektorja in tudi za zainteresirane zasebne graditelje nepremičnin. Arhitekturni natečaji zahtevajo skrbnost in zaupanje, v zameno pa naročniku prinesejo visokokakovostni gradbeni projekt in kompetentne partnerje za načrtovanje in izvedbo.

Arhitekturni natečaji temeljijo predvsem na kakovosti in so usmerjeni v izbirni postopek projektov in projektantov. Z metodološkega vidika so arhitekturni natečaji postopek pridobivanja idej.

Arhitekturni natečaji nedvoumno prispevajo k ustvarjanju kakovostne arhitekture. Arhitekturni natečaj temelji, kot proces, na kakovosti in je večinoma usmerjen v konkreten projekt. Kaže tudi, da naročanje storitev po kvalitativnih merilih doseže neprimerljivo boljše rezultate, kot kriterij najnižje cene. Arhitekturni natečaji so osnova za prikaz gradbene kulture in jih ni mogoče nadomestiti z nobenim drugim postopkom. Investitorji imajo tako priložnost graditi na znanju različnih oblikovalskih pristopov, s sodelovanjem strokovne žirije, ki prepozna najboljšo, najprimernejšo rešitev za določeno nalogo. Posledica je bistveno večja načrtovalska zrelost projektov.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano