Mobilne in spletne aplikacije mesta Maribor

Poglej podmeni

V nadaljevanju predstavljamo aktualne mobilne in spletne aplikacije Mestne občine Maribor, javnih podjetij in zavodov, ki vam bodo koristile pri vsakodnevnih opravilih ali obisku mesta Maribor.

Tasting Maribor

Naš gurmanski sprehod vas bo popeljal skozi mariborsko gurmansko sceno in srednjeveške znamenitosti v starem mestnem jedru.

Odkrijte slovensko kulinariko z osebnim vodnikom in »conciergem« v eni osebi. Aplikacija uporablja lokacijske storitve GPS, ki vam omogočajo navigacijo skozi mariborsko gurmansko sceno in srednjeveške znamenitosti v starem mestnem jedru. Vaš osebni vodnik vas bo popeljal skozi znamenitosti in zanimivosti mesta s slikami, opisi in zvočnimi predstavitvami. Vključili smo nasvete domačinov, tako da lahko najdete vse skrite dragulje mesta in uživate v našem mestu v največji možni meri.

Maribor Tour

Aplikacija z interaktivnim zemljevidom prikazuje točke na poti Sv. Martina. S pritiskom na točko bo uporabnik videl opis in fotografije posamezne točke. Interaktivni zemljevid vsebuje ključne znamenitosti. Uporabnikov pametni telefon z interaktivnim zemljevidom bo zavibriral ob približanju pomembni znamenitosti in aplikacija bo zabeležila uporabnikovo trenutno lokacijo. Z izbiro posamezne točke na zemljevidu bo uporabnik lahko tudi poslušal predstavitev izbrane znamenitosti, prebral opis, si pogledal fotografije itn.

Aplikacija obsega tudi kviz o Stari trti, ki je najstarejša vinska trta na svetu. Kviz je sestavljen iz petih nivojev, vsak nivo pa iz petih vprašanj. Za vsako pravilno rešeno stopnjo uporabnik prejme virtualni odtis Sv. Martina.

Kam

Ko ne veste, kam v Mariboru, uporabite aplikacijo »Kam«! Aplikacija združuje številne raznovrstne dogodke – športne, kulturne, glasbene, gastronomske, izobraževalne in druge. Da priljubljenih dogodkov ne zamudite, si jih lahko z enim klikom dodate v svoj koledar. Pregledno in priročno. Se vidimo!

MBajk

MBajk vam zagotavlja preprosto uporabo tako podnevi kot ponoči. Ne glede na to, ali uporabljate storitev redno oziroma le občasno, si lahko v času naročniškega razmerja izposojate kolesa brez kakršnih koli omejitev.

Izboljšajmo Maribor

Vsak, ki živi, dela ali se izobražuje v tem mestu, lahko prispeva, da bo Maribor boljši. Radi bi slišali kaj vas zanima, kaj predlagate oziroma kaj vas moti v Mestni občini Maribor.

Vabljeni k oddaji pobude.

Moja Snaga

Prednosti nove mobilne aplikacije:

 • Pregleden urnik odvoza | S pomočjo aplikacije boste imeli dostop do ažurnega urnika odvoza odpadkov za vašo lokacijo in sicer prikaz 5-ih aktualnih odvozov in koledar celoletnega odvoza odpadkov.
 • Obvestila in opomniki | Nikoli več ne boste pozabili, kdaj je potrebno pripraviti odpadke za odvoz. Aplikacija vas bo pravočasno opomnila.
 • Zbirni centri | S pomočjo aplikacije lahko kadarkoli preverite delovni čas zbirnih centrov.
 • Novice | Preko aplikacije boste lahko spremljali aktualna obvestila in novice, namenjena uporabnikom naših storitev, vključno z nasveti za pravilno ravnanje z odpadki.
 • Kontakti podjetja | Aplikacija vam ponuja aktualne kontakte podjetja (naslov, telefon, e-naslov) in čas uradnih ur.

Kam z odpadki

Iskalnik Kam z odpadki omogoča enostavno in učinkovito rešitev za pravilno ločevanje in odstranjevanje odpadkov. Namenjen je vsem, ki si prizadevajo za bolj trajnostno in okolju prijazno ravnanje z odpadki.

V iskalniku lahko iščemo po odpadku, vrsti odpadka ali vrsti zabojnika oz. drugi vrsti infrastrukture zbiranja.

M mobilnost

Aplikacija M mobilnost za pametne telefone ponuja dostop do podatkov o vožnjah mariborskih mestnih avtobusov na vseh točkah poti v realnem času in spremljanje položaja vozila na izbrani liniji. Za vožnjo, ki se še ni začela, pa podaja podatke o planiranem voznem redu za izbrani datum, linijo in postajališče.

Interaktivni vozni redi

Marpromova spletna aplikacija Interaktivni vozni redi, kjer lahko spremljate vse linije in vozne rede mestnega potniškega prometa v Mestni občini Maribor.

Mesto spomina

Z aplikacijo Mesto spomina lahko iščete pokojnike, si pomagate v njihovem lociranju in prebirate novice o pokopališčih Dobrava ter Pobrežje in dogajanju v našem podjetju.

ARtour

ARtour je povezan s projektom Pot evropskih pokopališč kot uradni mobilni vodič za vse sodelujoče v projektu. Omogoča jim, da načrtujejo vodenja po točkah zanimivosti na njihovih pokopališčih. Vsako pokopališče, ki je član skupnosti Poti evropskih pokopališč, lahko samo izdeluje vodiče in teste za svoje obiskovalce v različnih jezikih.

Moja voda na dlani

Spletna aplikacija je namenjena oddaji stanj vodomerov, pregledovanju računov in sporočanju o motnjah. Uporaba je mogoča preko vsakega spletnega brskalnika, prilagojena pa je tudi za uporabo na pametnih telefonih.

Mobilna Energetika

Spletna aplikacija, kjer lahko uporabniki Energetike Maribor spremljajte vašo porabo energije, sledite plačilom, preberete najnovejša obvestila ter primerjajte porabo energije s povprečno porabo vašega objekta.

Cestne zapore

Spletna aplikacija Cestne zapore omogoča vpogled v realnem času v aktualno stanja na občinskih cestah v Mestni občini Maribor; na aktivnem zemljevidu je moč videti zapore, ki so v trenutni veljavi, in predvidene cestne zapore.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano