Načrtovani projekti

Poglej podmeni

Načrtovani projekti

Splošni opis

Mestna občina Maribor s svojo prostorsko politiko ustvarja pogoje za načrtovanje prostora in gradnjo objektov ter infrastrukture. Različnim investitorjem na ta način omogočamo izvesti njihove zamisli. Tako nastajajo raznolike arhitekture, objekti, ki jih vsakodnevno srečujemo. Ob tem se večkrat vprašamo: »kaj je torej arhitektura?« So to stavbe mimo katerih hodimo vsak dan, ne da bi jih sploh videli? Ali so to tiste, ki se jih ne morete spomniti, ko so nenadoma podrte? Ali tiste, ki so bile že izgubljene in ki jih po desetletjih obnavljamo v popolnoma spremenjenem okolju, s spremenjeno tehnologijo in z novim namenom uporabe, a navidezno nekdanjo identiteto? Tiste, ki jih obiščete kot turisti, ker to počnemo že 500 let in ker ste jih neštetokrat videli v medijih? Ali je pomembno poznati izjemne stavbe in njihovo specifično arhitekturno zgodovino, ali je bolje videti sivo, povprečno, vsakdanjo arhitekturo in njen pomen za naše življenje? Nešteto vprašanj in prav toliko odgovorov…

Predstaviti vam želimo nekatere načrtovane projekte, ki bodo na sebi lasten način odgovarjali postavljenim vprašanjem in ki jih boste vi v prihodnje lahko občudovali, tudi grajali, a bodo vseeno del našega mesta, ki ga želimo polepšati in narediti občanom prijaznega.

Brv Lent Tabor

Namen gradnje nove brvi med Lentom in Taborom je ponovno povezati dele mestnega središča ob reki Dravi, ki so zamrli po izgradnji Glavnega mostu in po obsežnih rušitvah grajene strukture ob gradnji akumulacijskega jezera ob Dravi in urediti/sanirati odprti javni prostor na urbanih območij. Operacija se izvaja na nerevitaliziranih površinah v mestu Maribor.

Center Rotovž

S projektom Center Rotovž ustvarjamo srce mesta, nov skupni prostor, kjer se bodo prepletale različne kulturne vsebine. Oživitev Rotovškega trga bo potekal preko povezujočih se vsebin in programov Mariborske knjižnice, Umetnostne galerije Maribor in Artkina, ki bo tvoril skupni kreativni, kulturni izobraževalni medgeneracijski prostor.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano