Ohranjanje tradicije ali veliki pok: Okrogla miza o prenovi sistema javnega potniškega prometa v Mariboru

Novica
25. januarja, 2024

Vabljeni, da aktivno sodelujte pri oblikovanju prihodnosti javnega prevoza v našem mestu! Okrogla miza bo namenjena predstavitvi načrtovane prenove sistema javnega potniškega prometa, hkrati pa odpira prostor za vaše mnenje, vprašanja ter konstruktivne predloge.

Okrogla miza bo potekala dne 1. februarja 2024, ob 16. uri, v Vetrinjskem dvoru (Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor).

Govorci:

– dr. Marjan Lep, Univerza v Mariboru
– Uroš Rozman, Društvo za ceste Maribor
– Marjan Holc, Svet Starejših Mestne občine Maribor
– Mitja Klemenčič, Mestna občina Maribor


Moderator: Josip Rotar

Vaša prisotnost in mnenje sta ključna za oblikovanje boljšega sistema javnega prevoza, zato vas vabimo, da se nam pridružite in soustvarjate prihodnost mobilnosti v Mariboru.

Ste že oddali pripombo ali predlog k prenovi linij?

Mestna občina Maribor (MO Maribor) skladno s sprejeto Celostno prometno strategijo sledi viziji mesta kratkih razdalj, kjer je več poudarka na pešačenju, kolesarjenju in rabi javnega potniškega prometa.  V letošnjem letu sledi prenova linij javnega potniškega prometa, saj želimo razviti in izboljšati storitve javnega prevoza ter tako prispevati k razvoju Maribora kot mesta, kjer ljudje za večino poti ne potrebujejo avtomobila, s tem pa tudi učinkovitejše izkoristiti prostor, namenjen ljudem, ne cestnem prometu. Javni potniški promet v MO Maribor že zdaj omogoča zelo dobro dostopnost, saj ima preko 90 % prebivalcev najbližjo postajo javnega prevoza oddaljeno največ 400 m. Obstoječe omrežje je sestavljeno iz 21 avtobusnih linij, od tega sta dve nočni.

Z javno razgrnitvijo predlaganih sprememb linij javnega potniškega prevoz v mestnem prometu lahko vpogledate v planirane spremembe poteka linij avtobusnega prevoza v Mariboru ter podate predloge za izboljšave.

Gradivo bo javno razgrnjeno od 12. januarja 2024 do vključno 12. februarja 2024: 

Več informacij na Portalu javnih razgrnitev ali preko spletne strani Mestne občine Maribor

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano