ERASMUS+ Mobilnost osebja v šolskem izobraževanju

ERASMUS+ Mobilnost osebja v šolskem izobraževanju

Splošen opis

Mestna občina Maribor je skupaj s konzorcijem partnerjev (štirje mariborski javni vrtci in Zavod za novodobno izobraževanje) k projektu prvič pristopila leta 2016. V projektu je sodelovalo 8 zaposlenih, njihovo usposabljanje v tujini pa je bilo sestavljeno iz asistence vzgojiteljic pri delu z otroki v skupinah in spremljanjem poteka dela v vrtcih. Države gostiteljice, kjer je potekala mobilnost so bile: Malta, Poljska, Španija in Italije.

Mestna občina Maribor se je s šestimi vrtci v začetku leta 2018 ponovno prijavila za projekt in bila konec leta 2018 izbrana. S pristopom k projektu želimo udeležencem omogočiti strokovno, praktično usposabljanje, ki bo potekalo z njihovo vključitvijo v delovni proces vrtcev v tujini.

Skupno je v sklopu projekta načrtovanih 12 učnih izmenjav, od tega devet v obliki poučevanja in tri v obliki spremljanja poteka dela. Pri projektih izmenjave znanja se fokusira na nova praktična znanja in izkušnje, izmenjave dobrih praks, izboljšanje usposobljenosti za kvalitetnejše opravljanje dela, spoznavanje principov dela v različnih kulturnih okoljih. Na mobilnost so odšli v države Španije, Finske, Danske, Avstrije in Poljske,

Projekt je sestavljen kot konzorcij, kjer je Mestna občina Maribor koordinator in prijavitelj projekta, šest mariborskih javnih vrtcev je članov konzorcija.  Projekt se je začel 31.12.2018.

Vrednost celotnega projekta v EUR

25.691 EUR

Stopnja financiranja

100 %

Program financiranja
Erasmus+ logotip

ERASMUS+ Mobilnost osebja v šolskem izobraževanju

Financerji projekta

Erasmus+ logotip

ERAMSUS+ Mobilnost osebja v šolskem izobraževanju

Partnerji projekta

pomembno

Izboljšajmo Maribor

Vsak, ki živi, dela ali se izobražuje v tem mestu, lahko prispeva, da bo Maribor boljši. Radi bi slišali kaj vas zanima, kaj predlagate oziroma kaj vas moti v Mestni občini Maribor.

Vabljeni k oddaji pobude.

Ekipa Izboljšajmo Maribor

Preberi več
pomembno

Čuj, sodeluj!

Odločate vi! Sodelujte pri razvoju Mestne občine Maribor in bodite del napredka.

Preberi več

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano