Uporaba parkirišča v kombinaciji z avtobusnim prevozom

Novica
26. januarja, 2024

Parkirna mesta ob Koroški cesti na robu študentskega kampusa, ki so nedavno prešla v belo cono, bodo od 1. 2. 2024 omogočala tudi uporabo po sistemu P+R (parkiraj in presedi). Običajni možnosti urnega plačila in mesečnega najema samo parkirnega mesta sta namreč Mestna občina Maribor in podjetje Marprom iz Skupine JHMB nadgradila še s kombinacijo parkirišča in mesečne vozovnice za mestni avtobusni promet.

Na omenjeni lokaciji na Koroški cesti je urejenih okrog 90 parkirnih mest v beli coni. Cena kombiniranega najema parkirišča P+R je 49 EUR/mesec, kar vključuje tako neomejeno parkiranje kot uporabo mestnih avtobusov. Medtem strošek najema le parkirnega mesta znaša 30 EUR/mesec. Ob kombinirani uporabi tako doplačilo za mesečno vozovnico mestnega prometa znaša le 19 EUR. Cena urne postavke na tem parkirišču pa je 0,60 EUR.

Za ureditev kombinirane vozovnice P+R ali najem samo parkirnega mesta je treba ustrezno izpolniti obrazec, ki je dostopen na spletni strani podjetja Marprom na tej povezavi. Zatem pa ga posredovati na e-naslov parking@marprom.si ali prinesti na glavno avtobusno postajo v pisarno mirujočega prometa med 8. in 14. uro, Mlinska ul.1 (vhod z Mlinske ulice) ter tam nato podpisati najemno pogodbo.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano