Širitev belih con na Kamniški in Lavričevi ulici ter Koroški cesti

Novica
7. decembra, 2023

Mestna občina Maribor v začetku prihodnjega leta širi območja plačljivih parkirnih površin (t. i. bele cone). S 1. 1. 2024 se tako pričenja obratovanje nove bele cone (območje plačljivega parkiranja) v Lavričevi ulici (cona 6, cena parkiranja 1 €/h, cena dovolilnice 180 €/2 leti), 8. 1. 2024 pa se v belo cono spreminjata Kamniška ulica (cona 7, cena parkiranja 1,00 €/h, cena dovolilnice 150 €/2 leti) in Koroška cesta (na območju študentskega kampusa, izven cone, cena parkiranja 0,60 €/h).

Stanovalcem na lokacijah širitve bele cone svetujemo, da čim prej pridobijo dovolilnico za parkiranje. Vloga (in dodatne informacije) za izdajo so na voljo na tej povezavi: https://maribor.si/vloge_obcanov/vloga-za-izdajo-dovoljenja-in-dovolilnice-za-parkiranje-vozil-na-placljivih-parkirnih-povrsinah-kjer-je-uvedeno-placilo-parkirnine/

Spremembe se izvajajo predvsem zaradi trajnostnega upravljanja mirujočega prometa in boljših pogojev za stanovalce v centru mesta.

Na lokacijah bodo na voljo tudi novi parkomati, uporabnike pa pozivamo, da zaradi lažje in enostavnejše uporabe koristijo mobilno aplikacijo za plačevanje parkiranja EasyPark.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano