Projekt Mission CE Climate za boljšo odpornost na podnebne spremembe

Novica
21. aprila, 2023

V mesecu aprilu smo začeli z izvajanjem projekta MISSION CE CLIMATE (Interreg Central Europe), v katerem sta poleg vodilnega partnerja E-zavoda partnerja tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor in Mestna občina Maribor.

Glavni cilj projekta je podpreti skupnosti v Srednji Evropi, da bodo postale bolj odporne na podnebne spremembe in jim omogočiti usklajeno odzivanje na procese, ki jih povzročajo podnebne spremembe. Projekt bo gradil trajne sisteme, »lokalne podnebne misije« (LivingLabs) z uvedbo medsektorskega pristopa in močno participacijo državljanov.

Začetno srečanje (kick-off meeting) je v organizaciji vodilnega partnerja E-Zavod-a potekalo na Ptuju med 17. in 18. aprilom 2023. Udeležili smo se ga partnerji iz Slovenije, Nemčije, Hrvaške, Slovaške, Avstrije in Italije.

Na uvodnem partnerskem sestanku smo se partnerji spoznali, predstavljene so bile aktivnosti projekta po delovnih paketih, zastavili smo plan aktivnosti za prvo periodo izvajanja projekta in postavili temelje dobrega sodelovanja.

Več o samem projektu si lahko preberete tukaj: https://maribor.si/projekti/podnebno-odporne-skupnosti-srednje-evrope-climate-resilient-communities-of-central-europe/

Kick off meeting 2_Ptuj_Nina Taylor

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano