Projekt GRETA za izboljšanje mestne logistike

Novica
16. maja, 2023

V mesecu aprilu smo pričeli z izvajanjem projekta GRETA (projekt sofinanciran s strani Interreg Central Europe), v katerem sta partnerja iz Slovenije Mestna občina Maribor in Univerza v Mariboru – Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Vodilni partner projekta je Inštitut za transport in logitstiko ITL, Bologna (Italija).

Projekt naslavlja področje mestne logistike, podlaga za opredelitve ukrepov, ki se bodo izvajali v projektu pa so sprejete Celostne logistične strategije (CLS) partnerskih mest. CLS ima od leta 2019 sprejeto tudi Mestna občina Maribor. Ukrepi, ki jih bo naslavljal projekt so dinamično upravljanje in rezervacija nakladalnih mest in parkirnih mest (nekatera parkirna mesta se lahko uporabijo kot nakladalna mesta ob določenem času dneva in obratno) in pilotna vzpostavitev mikrokonsolidacijskih centrov.

Uvodni sestanek partnerjev (kick-off meeting) je potekal 18. aprila, preko spleta, v organizaciji vodilnega partnerja ITL. Udeležili smo se ga predstavniki partnerjev iz Slovenije, Italije, Poljske, Madžarske, Belgije in Nemčije.

Na sestanku smo se partnerji spoznali, predstavili aktivnosti projekta po delovnih paketih in zastavili plan aktivnosti za prvo obdobje izvajanja projekta.

Naslovna fotografija_greta_naslovna slika_program Interreg

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano