Novosti v garažni hiši Lent – plačilo s kartico, Easypark, nove vsebine

Novica
5. julija, 2024

V garažni hiši Lent, ki je s 1. junijem letos prešla v last Mestnih nepremičnin d.o.o., se pospešeno odvijajo razne posodobitve.

Garažna hiša je po sprejetju novega in zelo dobro sprejetega znižanega cenika parkirnin bistveno povečala obiskanost. Med tem ko je že skoraj v celoti obogatena tudi z novo LED razsvetljavo, ki uporabnikom bistveno izboljšuje preglednost in tudi daje večji občutek varnosti, pa je danes prišlo tudi do dograditve plačilne blagajne. Ta je do sedaj omogočala zgolj gotovinsko plačilo, od danes pa je mogoče plačilo tudi z bančnimi karticami, tako na blagajni kot tudi na novem izhodnem terminalu pred zapornico.

S tem se bo izboljšala tako pretočnost prometa skozi izhod kot tudi uporabniška izkušnja za imetnike bančnih kartic.

Je pa to zgolj prva faza posodobitve parkirnega sistema, saj k temu kmalu sledi še dograditev za možnost plačila s aplikacijo Easypark in prav tako možnost vstopa in izstopa iz garažne hiše za abonente brez prislanjanja kartice na terminalih z videoparking sistemom.

Kmalu tudi pričetek dela slaščičarne

Mestne nepremičnine snujejo tudi številne druge posodobitve objekta, s katerim želijo spodbuditi ter povečati ponudbo lokalno pridelane domače hrane z uporabo garaže in tovornega dvigala za branjevce in prodajalce, prav tako za obiskovalce tržnice, novega mlečno mesnega paviljona in trgovske etaže. V pričakovanju je tudi skorajšnji javni poziv za zbiranje ponudb za najem in otvoritev slaščičarne – kavarne, ki je v celoti opremljena in pripravljena za takojšnji zagon, tukaj pa je kmalu na vrsti tudi posodobitev starega mlečno-mesnega paviljona in umestitev novih vsebin ter pričetek snovanja dogodkov na ploščadi pred trgovsko ploščadjo.

Le ta je ena najlepših teras in razglednih točk ob nabrežju Drave, hkrati pa predstavlja neposredna vrata na novi Lent in vez v kulturno četrt Minoriti ter staro mestno jedro. Nove vsebine skorajšnjega vrta slaščičarne in kavarne ter organizirani dogodki na odprtem delu ploščadi jo bodo povsem na novo osmislile in obogatile, s čimer bo postala prepoznavna točka mesta in njegovega življenja na Lentu.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano