Mariborski župan podpredsednik sekcije mestnih občin pri Skupnosti občin Slovenije

Novica
30. marca, 2023

29. 3. 2023 je v Ljubljani potekala volilna skupščina Skupnosti občin Slovenije. Predsedovanje Skupnosti občin Slovenije si bodo po rotacijskem sistemu v enakem časovnem deležu štiriletnega mandata delili Nejc Smole (za sekcijo ostalih občin), mag. Gregor Macedoni (za sekcijo mestnih občin) in dr. Vladimir Prebilič (za sekcijo občin s sedežem upravnih enot).

Kot podpredsedniki so bili izvoljeni Tamara Šnofl (za sekcijo ostalih občin), Saša Aleksander Arsenovič (za sekcijo mestnih občin) in mag. Renata Kosec (za sekcijo občin s sedežem upravnih enot). Predsedovanje si bodo v obdobju štiriletnega mandata delili po naslednjem vrstnem redu: dr. Vladimir Prebilič, mag. Gregor Macedoni in Nejc Smole.

Nagovor župana MO Maribor Saše Arsenoviča: “Kandidiram za podpredsednika Sekcije Mestnih občin. Kot župan drugega največjega mesta v državi verjamem, da je za izboljšanje pogojev delovanja in financiranja občin nujna čim večja aktivnost nas županj in županov. Moč Skupnosti občin Slovenije je bila že do sedaj prav v naši pripravljenosti zastavljati glas ne samo za svojo občino, temveč za vse občine. To delo si želim nadaljevati, saj smo skupaj s kolegico in kolegi iz ožjega vodstva v preteklem mandatu uspešno uveljavljali interese občin, postajali vedno močnejši in, če se izrazim v športni terminologiji, bili resen sparring partner državi na vseh nivojih. Četudi smo županje in župani pogosto zelo obremenjeni s številnimi nalogami v svojih občinah, pa se mi zdi vredno aktivno sodelovati pri delovanju skupnosti, saj skozi naše skupno delovanje močno vplivamo na pogoje delovanja in financiranja vseh naših občin. Svoje znanje in izkušnje s svojo kandidaturo dajem na razpolago skupnosti in našim skupnim ciljem. Veliko uspeha in modrih volilnih odločitev želim prisotnim kolegicam in kolegom.”

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano