Cepljenje proti KME za upokojence po nižji ceni

Novica
12. junija, 2024

Zaposleni ambulante za cepljenje organizacijske enote Splošnega zdravstvenega varstva Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor organizirajo zaradi želje po zvišanju stopnje precepljenosti med upokojenci v petek, 28. junija 2024 za UPOKOJENE občane Mestne občine Maribor in okoliških občin akcijo cepljenja proti klopnemu meningoencafalitisu. Zaposleni bodo z namenom, da cepljenje omogočijo po znižani ceni, na ta dan delali brezplačno.

Cepljenje bo na ta dan za upravičence stalo le 15,50 €.

Klopni meningoencefalitis je bolezen osrednjega živčnega sistema, ki lahko na zdravju pusti resne posledice. Virus se prenaša z vbodom okuženega klopa, njihova aktivnost pa se prične z začetkom toplejšega vremena. Kljub visoki verjetnosti okužbe se za cepljenje v Sloveniji še vedno odloča premalo ljudi, zato je nujno aktivno ozaveščanje prebivalstva in izvedba aktivnosti, ki pripomorejo k dvigu stopnje precepljenosti proti tej resni bolezni.

Ob cepljenju bo potrebno predložiti kartico upokojenca iz ZPIZ.

NA CEPLJENJE SE JE OBVEZNO POTREBNO NAROČITI!

Občani se lahko za cepljenje prijavijo od ponedeljka 17. 6. 2024 do petka 21. 6. 2024 med 8. in 11. uro na telefonski številki 030 226 610 ali preko spletne aplikacije: https://prizdravniku.si/#/vrsta/07883/1162222

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano