Ureditev nabrežja Drave – Lent

Ureditev nabrežja Drave – Lent

Opis projekta

Koncept arhitekturno krajinske ureditve predvideva enotno celostno podobo obrežja reke pod nekdanjim obzidjem srednjeveškega Maribora. V tem delu se bo vsa površina pred objekti novo tlakovala in spustila do nivoja reke Drave preko dolgega in položnega stopnišča. Nov tlak obrežja je enoten z namenom, da poveže raznoliko arhitekturo območja v celoto ter jo obenem izpostavi kot najvrednejšo specifiko območja. Sledi koncept krajinske ureditve, ki ohranja obstoječe kvalitete. Praznine med zasaditvijo ohranjajo ključne poglede na najpomembnejše objekte dediščine tega območja. Niza se linija transparentnejših dreves, ki poenotijo celotno potezo in vpeljejo v prostor manjše merilo.

V vseh otokih zasaditve se pojavlja tudi nizka parterna zasaditev, ki spreminja območje v urejeno in ozelenjeno promenado mesta. Posamezni otoki med stavbami so opredeljeni s posebnim tipom dreves – Benetke, trg pri Žičkem dvoru, ki prinesejo v prostor tudi element, ki se tekom letnih časov spreminja in mu daje poseben značaj. Zahodni del promenade ohranja obstoječo zasaditev vrb ob reki, paralelno z njo se umesti novo linijo drevoreda, nad novo sprehajalno potjo.

Vrednost celotnega projekta v EUR

8.913.259,27

Lastna sredstva MOM v EUR

6.531.194,57

Vrednost sofinanciranja v EUR

2.382.064,70

Program sofinanciranja

Ureditev nabrežja Drave – Lent

Financerji projekta

Projekt bo sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj.

pomembno

Izboljšajmo Maribor

Vsak, ki živi, dela ali se izobražuje v tem mestu, lahko prispeva, da bo Maribor boljši. Radi bi slišali kaj vas zanima, kaj predlagate oziroma kaj vas moti v Mestni občini Maribor.

Vabljeni k oddaji pobude.

Ekipa Izboljšajmo Maribor

Izboljšajmo Maribor
pomembno

Čuj, sodeluj!

Odločate vi! Sodelujte pri razvoju Mestne občine Maribor in bodite del napredka.

Participativni proračun

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano