V času martinovanja brezplačni mestni avtobusi

Novica
7. novembra, 2023

Letošnje dvodnevno Martinovanje v Mariboru bo po pričakovanjih znova privabilo več tisoč obiskovalcev, ki jim želimo tako v petek kot soboto omogočiti varen prihod na tradicionalno jesensko prireditev in povratek z nje.

Tako bo po sklepu Mestne občine Maribor prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa 10. in 11. novembra 2023 brezplačen; oba dneva bo od 9. ure naprej brezplačna uporaba avtobusov vseh linij v smeri mestnega jedra, od 16. ure do konca voženj pa vseh linij iz mestnega jedra. Ob vstopu na avtobus v omenjenih urah in smereh bo voznik potnikom natisnil vozovnico s ceno 0,00 EUR.

Z brezplačno uporabo mestnih avtobusov želimo ob zagotovitvi varnega in udobnega prevoza udeležencev martinovanja prispevati tudi k manjši prometni gneči na območju središča mesta v času dvodnevnega dogodka. Zato obiskovalce vabimo, da izkoristijo ugodnost, ki jo skupaj omogočamo MO Maribor, Zavod za turizem Maribor in javno podjetje Marprom iz Skupine JHMB.

Več o letošnjem dvodnevnem Martinovanju

V petek in soboto, 10. in 11. novembra 2023, organizira Zavod za turizem Maribor Martinovanje v Mariboru, eno najbolj prepoznavnih in priljubljenih prireditev v štajerski prestolnici. Dogajanje bo potekalo na skupno petih lokacijah v mestnem jedru z osrednjima prizoriščema Koroška cesta (v petek in soboto) in Trg Leona Štuklja (v soboto). Na dvodnevni prireditvi bo sodelovalo več kot 70 lokalnih ponudnikov vina in kulinarike, že prej pa bo martinova gastronomija na voljo v številnih mariborskih in
okoliških restavracijah. Za obiskovalce mestnega središča bo v petek in soboto mestni avtobusni promet brezplačen.

Martinovanje v Mariboru je najodmevnejše javno martinovanje v Sloveniji, ko se na več prizoriščih v mestnem jedru zvrsti tudi do 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Letošnji program bo dvodnevni: martinova vinsko-kulinarična ponudba na stojnicah in glasbena spremljava bosta na Koroški cesti že dan pred tradicionalnim, letos že 38. krstom mošta in veliko zabavo na Trgu Leona Štuklja. V martinovem programu so še vinsko-kulinarična in darilna tržnica na Grajskem trgu, martinove dobrote in kuhanje v živo na Osrednji mariborski tržnici in tematske vinske degustacije v Hiši Stare trte.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano