Spremenjen prometni režim v okolici pokopališč

Novica
27. oktobra, 2023

Ureditev prometnega režima v okolici pokopališča Pobrežje, Dobrava, pokopališča Gorca v Malečniku in pokopališča v Razvanju na dan 31.10.2023 in 1.11.2023:

 1. Za ves promet bo zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, dne 31. 10. 2023 od 01.00 ure do dne 01. 11. 2023 do 23.00 ure;
 1. Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov, bo uveden začasni enosmerni prometni režim – v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov, dne 31. 10. 2023 od 01 .00 ure do dne 01. 11. 2023 do 23.00 ure;
 1. Cesta Hrenca – Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo dne 01 . 11.2023 od 5.00 do 21.00 urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku;
 1. Del Pivolske ceste na odseku med Krožno potjo in Oberlajtovo potjo v Razvanju bo dne 1.11.2023 od 5.00 do 21.00 urejen kot enosmerni promet. Začetek enosmernega prometnega režima bo v neposredni bližini objekta Pivolska cesta s hišno št. 10 v smeri proti Oberlajtovi poti.
 1. Parkiranje osebnih vozil bo možno ob pokopališču Pobrežje in pokopališču Dobrava:
 • na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Prečni ulici (pri OŠ Borci za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri Me Pobrežje) in parkirišč ob hitri cesti;
 • na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste;
 • na delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov;
 • parkirišče neposredno pred vhodom v pokopališče Dobrava.

Urad za komunalo, promet in prostor MO Maribor udeležence v prometu poziva, da s previdno vožnjo in hojo zagotovijo varno in neovirano odvijanje prometa. Obiskovalce pokopališč prosi, da ne ustavljajo in parkirajo vozil na nedovoljenih mestih (avtobusna postajališča, zelenice, pločniki, kolesarske steze, uvozi na dvorišča, …) ter upoštevajo navodila Policije in Medobčinskega redarstva, ki bodo prisotni na omenjenih lokacijah in okoliških cestah.

Ob tem prosijo obiskovalce pokopališč, da za obisk pokopališča v čim večji meri koristijo javni prevoz, ki zagotavlja najbolj optimalen dostop do pokopališč.

JAVNI POTNIŠKI PROMET BO VOŽNJE OPRAVLJAL SKLADNO Z VELJAVNIMI VOZNIMI REDI.

BREZPLAČNI AVTOBUSNI PROMET NA LINIJAH V SMERI POKOPALIŠČ

Ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve, 31. oktobra in 1. novembra 2023, bo podjetje Marprom iz Skupine JHMB opravljalo avtobusni prevoz na linijah št. 3 in 12 po nedeljskem oziroma prazničnem voznem redu.

Pri tem bo prevoz z avtobusi na teh linijah v smeri mariborskih pokopališč po sklepu župana Mestne občine Maribor oba praznična dneva brezplačen.

Kot običajno ob omenjenih praznikih, bo pri pokopališču Pobrežje tudi letos zaprta Cesta XIV. divizije; zato bosta liniji 3 in 12 speljani po Ulici Veljka Vlahoviča, Čufarjevi cesti in Osojnikovi ulici, kjer bo urejeno vstopno/izstopno postajališče.

Vabljeni, da ob bližajočih se praznikih za prihod do pokopališč in povratek proti domu uporabite brezplačen avtobusni prevoz na linijah št. 3 in 12.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano