Športne igre invalidov Maribora 2023

Novica
29. maja, 2023

V petek, 19. 05. 2023 so na prizoriščih Športnega parka Tabor potekale 14. Športne igre invalidov Maribora. Letos se je športnih iger udeležilo 298 tekmovalcev iz 19 invalidskih organizacij s sedežem v Mariboru, prijavljenih je bilo tudi blizu 200 navijačev in spremljevalcev. Prireditev je povezoval Robert Herga, v slovenski znakovni jezik je tolmačila Marija Koser. Tekmovalci in prostovoljci so prejeli spominske majice.

Uvodoma je navzoče pozdravil direktor Šport d.o.o. g. Ranko Šmigoc in predsednik Sveta invalidov Mestne občine Maribor g. Milan Kotnik, župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič pa je tekmovalcem zaželel veliko športne sreče. S plesno točko Marko skače so nas razveselili člani VDC Sožitje Maribor.

Tekmovalci so se pomerili v 8 disciplinah: pikadu, šahu, namiznem tenisu, steznem kegljanju, ruskem kegljanju, malem nogometu, metu na koš in košarki na vozičkih. Tekmovalce so spodbujali in podpirali številni navijači. Namen iger je vključevanje invalidov v družbo, vzpostavljanje socialnih stikov ter ohranjanje psihofizičnih sposobnosti invalidov. Športne igre invalidov so dogodek, ki povezuje veliko število invalidov in dokazuje, da se lahko vsakdo vključi v družbeno dogajanje, ne glede na okoliščine in sposobnosti.  

Vsi  tekmovalci so se zelo izkazali. Uspelo je tistim, ki so imeli več športne sreče. Najuspešnejšim posameznikom smo podelili 18 kompletov medalj, najboljše ekipe so prejele pokale, člani ekip pa tudi medalje.

Športne igre invalidov Maribora 2023 so bile še prav posebej zanimive zaradi raznolikosti in številčnosti udeležencev in so potekale v veselem vzdušju, kljub tekmovalnosti tekmovalcev. Udeležba je bila ponovno odlična. Zelo smo zadovoljni, da se invalidi z veseljem in množično vključujejo v tovrstne aktivnosti.

Avtorji fotografij: Branko Mavrin, Andrej Mihelič in Mojca Krenčnik

Galerija

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano