Proslava ob Dnevu generala Rudolfa Maistra

Novica
18. novembra, 2022

Včeraj smo skupaj z 72. brigado Slovenske vojske priredili slovesnost ob dnevu generala Rudolfa Maistra in 30. obletnici 72. brigade Slovenske vojske ter Vojašnice generala Maistra.


Ob pestrem glasbenem programu Big Banda Slovenske vojske in glasbene skupine 72. brigade Slovenske vojske pod imenom Naboj, je bilo podeljeno priznanje 72. brigade Slovenske vojske za uspešno delo, ki ga je prejel major Amir Egrlič, in štiri spominska priznanja generala Rudolfa Maistra. Slednja MO Maribor poklanja skupaj z Občino Kamnik in Zvezo društev general Maister, letošnji prejemniki pa so Orkester Slovenske vojske, upokojeni brigadir Ernest Anželj, podpredsednica Društva generala Rudolfa Maistra Maribor, Irma Benko, podpredsednica Prekmurskega društva general Maister Murska Sobota in Aljaž Verhovnik iz Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj.


Župan Saša Arsenovič je v svojem nagovoru opomnil na pomen miru in svobode ter zavedanje, da ob spominu na nekdanje rojake, junake in tvorce današnje države, tudi danes kot del nacionalne dediščine ter zavesti nosimo v sebi pogum za premagovanje sodobnih izzivov.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano