Predstavitvena animacija projekta SMILE (Horizon Europe)

Novica
6. julija, 2023

Skrb za duševno zdravje mladih je ena pomembnih prioritet zdravstvene, socialne, izobraževalne in širše politike Slovenije in držav partneric projekta SMILE.

Čeprav v zadnjih letih duševne motnje tako v Sloveniji kot v svetu naraščajo in čeprav je slabo duševno zdravje pomemben del družbenega bremena, pa je področje duševnega zdravja in iskanja pomoči zaradi duševnih motenj še vedno stigmatizirano in zapostavljeno. To velja za vsa starostna obdobja, še posebej pa za obdobje otroštva in mladostništva. Čeprav večina otrok in mladostnikov nima znakov in simptomov duševnih motenj, pa to ne pomeni, da imajo visoko stopnjo pozitivnega duševnega zdravja. Duševno zdravje v otroštvu in mladostništvu je pomemben napovednik duševnega zdravja odraslih (Duševno zdravje otrok in mladostnikov, NIJZ, 2018).

Projekt SMILE naslavlja problematiko duševnega zdravja mladih, njegovi cilji pa so zagotoviti skrb za duševno zdravje mladih z uvajanjem najsodobnejših naprednih metod, implementirati odprte platforme znanja, izboljšati prenos znanja v EU, povečati ozaveščenost o anksioznih motnjah, krepiti odpornost in kognitivne prožnosti mladih ter vzpostaviti nove storitve, da bi bolje razumeli povezavo med stresorji in razvojem anksioznosti.

Predstavljamo vam promocijsko animacijo, s pomočjo katere se boste seznanili s projektom SMILE:

Kmalu bo na voljo tudi spletna stran projekta, več o projektu pa najdete tudi na spletni strani Mestne občine Maribor v zavihku »Projekti«.

Projekt SMILE je prejel sredstva iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje Evropa v okviru sporazuma o dodelitvi sredstev št. 101080923.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano