Predhodna tržna posvetovanja (ptp) se pričenjajo v juliju

Novica
19. junija, 2023

Po uspešnem »kick off« sestanku februarja v Firencah  smo se prejšnji  teden vsi partnerji projekta Climaborough  srečali v Sofiji (Bulgarija), da bi opravili končno razpravo o naših predhodnih tržnih posvetovanjih in o izvedbi javnega naročila v okviru projekta, katerega nosilec je ANCI Toscana.

Ob tej priložnosti smo partnerji  (predvsem mesta) pokazala, kako zavzeti smo. 

Naši gostiteljem občini Sofija, gre vsa zahvala za odlično organizacijo sestanka, delavnice  ter izvedbo ogleda rešitev na področju mobilnosti. Posebej  bi še želeli izpostaviti, da je bil z nami namestnik župana za digitalizacijo, g. Gencho Kerezov.

👉 Kaj so Predhodna tržna posvetovanja?

To je prvi korak do našega združenega javnega naročila gre  za naročanje inovacije, ki ga  vodi ANCI Toscana.

Cilj tega javnega naročila inovacij je, da se 8 vodilnim  mestom  zagotovi storitve in izdelke, ki ustrezajo njihovim potrebam. Gre za opredelitev potrebe po inovativnem blagu, storitvah, do katerih  ni moč priti z nakupom blaga, storitev, že dostopnih na trgu.

Predhodna tržna posvetovanja bodo ponudnikom storitev omogočila, da pripravijo predloge, kar nam bo omogočilo, da izboljšamo izzive mest pred objavo javnega naročila konec septembra.

📆 Kako deluje in kdaj bodo dogodki?

ANCI Toscana je v sodelovanju z mesti Atene, Cascais, Differdange, Grenoble, Ioannina, Maribor, Sofija in Torino organizirala 8 predhodnih tržnih posvetovanj, od 3. do 19. julija 2023, s ciljem pridobiti informacije o potencialnih rešitve, ki jih je treba predvideti za oblikovanje 8 „zelenih in podnebno nevtralnih mestnih središč“.

Vsako mesto organizira hibridni dogodek, da se zagotovi čim širša udeležba zainteresiranih. Na dogodku se  bodo srečali ponudniki rešitev, predstavile se bodo izzivi in možnost bo pridobiti odgovora na vprašanja.

Koledar in izzive mest si lahko ogledate na spletni strani projekta CLIMABOROUGH TUKAJ.

Koledar je bil objavljen tudi v spletni različici – TED (Tenders Electronic Daily) – namenjenemu javnemu naročanju dostopen na spodnji povezavi

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:328730-2023:TEXT:EN:HTML

Na te dogodke se je obvezna prijava (preko eventbrite), prosimo, da to storite na zgornji povezavi.

💰 Višina sredstev?

Prva faza javnega naročila, bo financirala 16 pilotov (2 na mesto) v skupnem znesku 𝟐.𝟑 milijona €

Dodatnih 8 pilotov bo kasneje v mestih sledilcih v višini 𝟕𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 €.

🏘️ Katera mesta ?

Vodilna mesta so:

Atene, 𝐂𝐚𝐬𝐜𝐚𝐢𝐬, 𝐃𝐢𝐟𝐟𝐞𝐫𝐝𝐚𝐧𝐠𝐞, 𝐆𝐫𝐞𝐧𝐨𝐛𝐥𝐞, 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐧𝐢𝐧𝐚, 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐛𝐨𝐫, 𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚 𝐚𝐧𝐝 𝐓𝐨𝐫𝐢𝐧𝐨.

Naši sledilci so mesta 𝐏𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝𝐨𝐫, 𝐊𝐫𝐤, 𝐏𝐢𝐥𝐬𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐊𝐚𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐞.

PTP-ji so odprti za vse zainteresirane gospodarske subjekte, zlasti  novoustanovljena podjetja -start up, mikro-, majhna in srednje velika podjetja (MSP) pa tudi raziskovalne in razvojne ustanove iz javnega in zasebnega sektorja in vsa druga podjetja .

Vabimo vas, da razširite novico, postopek javnega naročanja Climaborough se začenja in bo priložnost, da nam ponudniki predlagajo svoje rešitve za mesta!

Slike: vir: Climaborough občina Sofija

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano