Praznovanje mednarodnega dneva starejših

Novica
2. oktobra, 2023

Svet za starejše Mestne občine Maribor in Društvo Toti DCA sta v nedeljo, 1.oktobra 2023 izvedla druženje ob praznovanju mednarodnega dneva starejših.

Uvodoma je navzoče nagovorila predsednica Sveta za starejše Metka Roksandić, ki je na kratko povzela aktivnosti Sveta za starejše in trud za izboljšanje možnosti za starejše v Mariboru. Navzoče sta pozdravili tudi predsednica Sindikata upokojencev Frančiška Ćetković ter Jelka Kolmanič, mestna svetnica in članica Sveta za starejše MOM.

Sledil je kratek kulturni program – nastopile so članice pevskega zbora Medobčinskega društva delovnih invalidov Maribor.

Prireditve se je udeležilo okoli 60 oseb. Za vse je bila zagotovljena malica in pijača. Udeleženci so se pomerili v igri »štrbunk« in v pikadu. V prijetnem vzdušju so se spletla nova poznanstva in prijateljske vezi. Starejši so lahko prejeli nove informacije o aktivnostih, ki so v mestu na voljo za starejše. Izkazalo se je, da starejši pogrešajo takšna povezovanja in druženja.

Tovrstna prireditev je bila izvedena prvič. Bila je zelo uspešna,  udeležba odlična in verjamemo, da bo postala tudi tradicionalna.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano