Podeljene so letošnje Glazerjeve nagrade

Novica
6. aprila, 2022

Na slavnostni prireditvi, ki je potekala v 1. aprila v historičnem ambientu Minoritske cerkve, so bile podeljene Glazerjeve nagrade, kjer je nagrado za življenjsko delo v letu 2022 prejel dramaturg, režiser, dramatik, scenarist, pisatelj in mislec g. Vili Ravnjak. Glazerjeve listine za posamezne dosežke so prejeli ga. Alenka Zupan, dr. Boris Kolar in ga. Mateja Pucko.

Glazerjevo listino za konservatorski opus zadnjih dveh let, s poudarkom na prenovi Sodnega stolpa je prejela umetnostna zgodovinarka in konzervatorska svetnica gospa Alenka Zupan.

Glazerjevo listino je prejel slovenski pisatelj dr. Boris Kolar, in sicer za pripovedni deli Trinajst (2020) in Potopimo Islandijo (2021).

Glazerjevo listino za vlogi Mae v Mački na vroči pločevinasti strehi Tennesseeja Williamsa in Joži v Pipanovi dramatizaciji Jančarjevega romana To noč sem jo videl je prejela gledališka igralka gospa Mateja Pucko.

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo je prejela dramaturg, režiser, dramatik, scenarista, pisatelj in mislec gospod Vili Ravnjak.

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja MO Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture.

MO Maribor vsako leto podeli Glazerjevo nagrado za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano