Odprta je obnovljena Dvorana Tabor

Novica
23. avgusta, 2022

Avgusta 2022 je bila zaključena prva faza obnove mariborske športne Dvorane Tabor, kar je prva večja obnova po njeni otvoritvi leta 1984.

V sklopu obnove je bilo v kletni etaži, ki je bila najbolj dotrajana, izvedena temeljita obnova garderob in sanitarij za športnike in sodnike ter urejeni prostori za preverjanje dopinga. V pritličju so obnovljene sanitarije za obiskovalce, najbolj viden pa je na novo zgrajen povezovalni hodnik na južni, severni in zahodni strani objekta, urejena je tudi vhodna avla. Notranjost športne dvorane je prepleskana, posodobljena je zaščita pred požarom in postavljeni so sodobni prikazovalniki, ki omogočajo izvedbo širšega nabora športnih disciplin.

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je ob tej priložnosti povedal: “Maribor in celotna regija sta s tem pridobila sodobno obnovljeno dvorano, ki danes deluje, kot da je v celoti nova, čeprav bomo v prihodnje morali tu še marsikaj postoriti.”

Obnova Dvorane Tabor je ocenjena na nekaj več kot 5 milijonov evrov. Obnova je sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v višini 3.2 milijona evrov, preostanek je zagotovila Mestna občina Maribor.

Maribor bo poleti 2023 prizorišče enega največjih mednarodnih evropskih mladinskih športnih prireditev, Olimpijskega festivala evropske mladine. Gre za športni dogodek več disciplin, ki v mesto privabi okoli 3.500 mladih, vrhunskih športnikov. Tudi zato je obnova Dvorane Tabor bila izjemnega pomena, saj bodo v njej potekala tekmovanja pod okriljem OFEM.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano