Odprta je informacijska pisarna za starejše

Novica
3. oktobra, 2022

Dogodke ob Mednarodnem dnevu starejših bo zaključila javna tribuna z naslovom »Ali je Maribor prijazno mesto za starejše?« v torek, 4. oktobra, bo ob 10. uri v Vetrinjskem dvoru

Svet za starejše Mestne občine Maribor je v soboto, 1.10.2022, obeležil mednaordni dan starejših na Trgu svobode v Mariboru. Skupaj smo telovadili s Šolo zdravja in zaplesali znano »makareno«. Poudarek je bil na pomenu gibanja za ohranitev zdravja starejših, saj le zdravi lahko aktivno preživljamo starost.

Ob tem je podžupanja MO Maribor Alenka Iskra predsednici Sveta za starejše MO Maribor Metki Roksandić simbolno predala ključe informacijske pisarne za starejše, ki začne obratovati 3. oktobra 2022 na Slovenski 40 v Mariboru. Uradne ure informacijske pisarne za starejše (pisarna št. 3 na Slovenski 40) bodo vsak delavnik od 8:00 do 10:00. Za informacije je na voljo tudi tel. št. 02/2201 333 ter e-naslov: starejsi@maribor.si.

Ob tem vas vljudno vabimo na javno tribuno »Ali je Maribor prijazno mesto za starejše?«, ki bo jutri, 4.10.2022 ob 10:00 v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Govorci na tribuni bodo:

 • Dr. Jože Ramovš: Najnovejši svetovni programi za starosti prijazna mesta – moderni svetovni programi.
 • Prof. Milan Pavliha: Nič o starejših brez starejših.
 • Dr. Zmago Turk: Ortopedski pripomočki za starejše

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano