Medobčinsko redarstvo usposobljeno za delo z defibrilatorji

Novica
8. aprila, 2022

30.3.2022 so se občinski redarji Medobčinskega redarstva, ki deluje v okviru Skupne občinske uprave udeležili tečaja temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

Vsebina tečaja je bila :

 • moralno etična odgovornost posameznika, da pomaga in pravilno ukrepa,
 • kako poskrbeti za lastno varnost,
 • pomen klica na številko 112,
 • temeljni postopki oživljanja,
 • kako ravnati  v primeru nezavesti osebe, ki ji pomagamo.

Tečaj je potekal ob uporabi sodobnih didaktičnih orodij in pripomočkov ter s prikazom praktičnih vaj, temeljnih postopkov oživljanja na lutki ter prikazom uporabe AED (avtomatski zunanji defibrilator).

V luči ohranjanja dobrega sodelovanja z MO Maribor je tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja izvedlo Območno združenje Maribor – Rdeči križ brezplačno.

Medobčinski redarji so s svojimi vozili dnevno prisotni v vseh 18 občinah, ki so soustanoviteljice Skupne občinske uprave, zato so se v letu 2022 z defibrilatorji začela opremljati  vsa službena vozila.  Na terenu prisotni redarji, bodo tako lahko nudili potrebno pomoč, ne glede na to s katerim vozilom bodo opravljali  svoje naloge

Javni lekarniški zavod Mariborske lekarne Maribor se je odzval prošnji Medobčinskega redarstva in v marcu 2022 že doniral prvi prenosni defibrilator, do konca leta 2022 bo doniral še dva defibrilatorja in naslednje še leto dva.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano