Kako so otroci narisali svoje sanjsko igrišče na Studencih

Novica
7. oktobra, 2022

Zaradi pomanjkanja novih, sodobnih zunanjih, javnih igrišč za otroke, je vodstvo MO Maribor proaktivno pristopil k postavljanju čim več zunanjih igral z urejeno okolico.

Gibanje, rekreacija, igra, druženje in zdrav življenjski slog so med cilji, ki jih želimo doseči s postavljanjem novih igral. Zato so igrala tudi smiselno in strokovno izbrana, da zagotavljajo razvoj kognitivnih in motoričnih sposobnosti vseh, ki jih uporabljajo. Ker pa je gibanje in zdrav življenjski slog pomemben za celotno družbo, je mariborska občina namestila tudi igrala, ki so primerna za starejše osebe in gibalno ovirane.

V MO Maribor samo v letu 2022 nastaja kar 15 novih otroških igrišč, med drugim je že dopolnjeno in v uporabi igrišče na Schreinerjevem trgu z vadbami za starejše in gibalno ovirane. Postavljeno pa je tudi prvo igrišče v MČ Studenci na Občinski cesti.

Na prvo igrišče v mestni četrti ali krajevni skupnosti je čakal marsikdo, tako je bilo tudi v Mestni četrti Studenci.

Pobude za javno igrišče so prihajale iz vseh smeri, od staršev, ki imajo otroke v vrtcih in osnovnih šolah, do predstavnikov mestne četrti. Najbolj pa so si to želeli otroci. In ravno zato smo jih vključili v postopek ustvarjanja javnega igrišča. Otroke iz Osnovne šole Janka Padežnika in Vrtca Studenci smo povabili, da so s svojimi risbicami na temo kako si želijo, da izgleda njihovo sanjsko igrišče. Risbice, ki smo jih dobili so polne otroške iskrivosti, idej, barv, sonca, dobre in potencialnih umetniških praks. Zato jih objavljamo tudi na spletni strani pod ločenima zavihkoma osnovna šola in vrtec.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano