Kako bo umetna inteligenca vplivala na našo prihodnost

Novica
2. decembra, 2022

»Bodo čez trideset let vse neprijetno delo za nas opravili roboti? Ali pa nas bodo pokorili, da bomo postali podredljivi sužnji? Razprave o tem, kako bo umetna inteligenca (UI) spremenila naša življenja, se gibljejo med tema skrajnostma. Ni dvoma, da bo sprememba dramatična. Mogoče je zdaj ravno pravi čas, da se začnemo vmešavati«… (utrinek iz stripa Moramo se pogovoriti, UI)

V začetku tedna smo se kot partner projekta SETCOM (NFM) udeležili izobraževanja na OŠ Draga Kobala z naslovom »Učenje o umetni inteligenci kot socialno in čustveno učenje«.

Izobraževanje je bilo namenjeno v prvi vrsti učiteljem, zelo zanimivo pa je bilo tudi za nas, ki smo zaposleni na Mestni občini Maribor, saj se z zelo aktualno tematiko umetne inteligence v povezavi s socialnim in čustvenim učenjem srečujemo vsak dan tudi na naših delovnih mestih.

Skozi različne aktivnosti smo spoznavali temelje in pomen socialnega in čustvenega učenja za naslavljanje vidikov umetne inteligence ter poglabljali razumevanje o možnostih in tveganjih umetne inteligence.

Kot izhodišče za delo v skupinah smo uporabili nekaj iztočnic in stripa Moramo se pogovoriti, UI, ki je dostopen na povezavi: https://www.aksioma.org/moramo.se.pogovoriti.ui.pdf

V projektu SETCOM bomo pripravili poseben izobraževalni modul tudi za zaposlene na Mestni občini Maribor.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano