Ukrepi trajnostne mobilnosti omogočajo lažji in mirnejši prihod na tekme v Ljudskem vrtu

Novica
7. aprila, 2023

Obiskovalcem tekem NK Maribor, ki se odvijajo v Ljudskem vrtu, so za prihod v mesto oziroma v bližino Ljudskega vrta na voljo številne možnosti za dostop do stadiona. Večina tekem se odvija čez vikend, ko je brezplačno na voljo okoli 2.500 urejenih parkirnih mest, v bližini so urejene kolesarske steze, stojala za kolesa, na voljo avtobusne postaje, MBajk postaje. Obiskovalce pozivamo, da se proti Ljudskemu vrtu odpravijo pravočasno, da se izognejo morebitni slabi volji zaradi povečanega prometa, iskanju parkirnega mesta in napačnemu parkiranju.

Da bo načrtovanje poti lažje, smo pripravili zemljevid, kjer so označena vsa parkirna mesta v mariborski občini v bližini Ljudskega vrtca, kolesarske steze, stojala za kolesa, postajališča MBajk, avtobusna postajališča in garažne hiše. Prav tako spominjamo vse obiskovalce mesta, da sta ob vikendih na voljo parkirišči na Razlagovi ulici pri Mestni občini Maribor in parkirišče na Smetanovi ulici, ki je v upravljanja Univerze v Mariboru.

Uporabniki mestnega potniškega prometa lahko za lažje načrtovanje poti uporabijo tudi mobilno aplikacijo M Mobilnost, ki deluje na obeh operacijskih sistemih Android in iOS, in prikazuje prihod avtobusov v realnem času.­

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano