Dobrodelne akcije Čarobnega Maribora

Novica
9. decembra, 2022

V okviru Čarobnega Maribora 2022 izvaja Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, Mestnimi nepremičnimi in drugimi partnerskimi organizacijami več dobrodelnih akcij. K sodelovanju vabijo posameznike in organizacije, ki lahko decembrske dni polepšajo socialno ranljivim starostnikom in podprejo mentorski program za mlade v stiski pod okriljem Zveze prijateljev mladine Maribor.

Letošnji slogan Čarobnega Maribora »Priključi se z dobro energijo« med drugim vabi podjetja, organizacije ter Mariborčane in obiskovalce decembrskih prireditev, da z donacijami ali s svojimi dobrimi deli dosežejo tudi tiste, ki jim življenje in vsakdan ne prizanašata. Za ta namen so organizatorji pripravili naslednje dobrodelne akcije:

 • Akcija »Božična vrečka Srečka« v izvedbi Mestnih nepremičnin poteka na Božični tržnici na Glavnem trgu in osrednji tržnici na Vodnikovem trgu (organizacije pa jo lahko izvedejo tudi na svojem sedežu) in je namenjena zbiranju priložnostnih prazničnih daril za socialno ranljive starostnike; darila bodo konec meseca podarili v sodelovanju z društvom Upornik.
 • Na Glavnem trgu so Mestne nepremične postavile tudi »Srčno stojnico«, ki jo lahko organizacije v decembru najamejo za humanitarne dejavnosti, promocijo ali prodajo.
 • Od 15. do 29. decembra bo na vogalu Ulice škofa Maksimiljana Držečnika in Trga Leona Štuklja postavljena točka »Priključi se z dobro energijo«. Na dveh od štirih koles, predelanih v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo ter Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, bodo obiskovalci nabirali t. i. dobrodelne kilometre. Izkupiček slednjih bo namenjen nadaljevanju izvajanja mentorskega programa »Ti to zmoreš!« Zveze prijateljev mladine Maribor za mlade v stiski. S poganjanjem pedal na dveh kolesih MBajk pa bodo s pretvarjanjem človeške energije v električno prižigali lučke na veliki novoletni smreki. Otvoritveni dogodek bo 15. decembra ob 17. uri.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

  Ste fizična ali pravna oseba?

  Naprej

  Prošnja za razgovor

  Sporočilo je bilo poslano