Digitalnih kompetenc se je priučilo 19 udeležencev starejših od 50 let

Novica
19. decembra, 2022

Projekt eDigiStar, ki je opolnomočil starejše osebe z digitalnimi kompetencami, se je zaključil s konferenco panelistov iz različnih držav.

Parterji projekta so si v dveh letih, v času trajanja projekta, prizadevali, da bi s projektom dosegli učinek in spremenili prihodnost številnih ljudi starejših od 50 let. Razvili so strategijo, inovativni sistem, teritorialne akcijske načrte in naredili še veliko drugih korakov, da bi spremenili prihodnost omenjene starostne skupine. Žal je kriza COVID-19 omogočila veliko srečanj v živo, ki so bili nato izvedeni v hibridni obliki.

Zadnji meseci projekta so bili polni zanimivih in navdihujočih dogodkov. 8.-9. novembra so partnerji organizirali zaključno konferenco ter sestanek projektnega in usmerjevalnega odbora v hibridni obliki.

Zaključna konferenca je bila razdeljena na tri seje s panelisti iz različnih držav.

1. “Seniorji na novi poti! | Delavci, starejši od 50 let, samozaposleni, iskalci zaposlitve in njihove priložnosti na trgu dela “

2. “Kako dolga je naša odeja za vseživljenjsko učenje? | Razvoj spretnosti in kompetenc za starejše od 50 let v praksi. “

3. “Učinek digitalnega metulja na trgu dela | Delodajalci in zaposleni iščejo svojo pot v digitalnem svetu. “

Projektni partnerji so predstavili tudi svoje teritorialne akcijske načrte ter razpravljali o trajnosti projekta in prihodnjih korakih. Na zadnjem sestanku usmerjevalnega odbora so razpravljali o zadnjih korakih izvajanja projekta. Mesec dni pozneje so projektni partnerji organizirali še zadnji spletni infodan – eDigiStars’ Prihodnost projekta eDigiStars. Priložnost so izkoristili za predstavitev rezultatov in pozitivnih odzivov inovativnega sistema eDigiStars, zlasti usposabljanja CAMPUS – 160 oseb, starih 50 let in več, z osmih različnih ozemelj se je usposabljalo za digitalne veščine. Med dogodkom so povabili nekaj udeležencev tečaja, da so z delili povratne informacije po končanem usposabljanju. Povedali so, da so se po tečaju eDigiStars počutili bolj samozavestne in radovedne glede digitalnega sveta. Prepričali so se, da je mogoče pridobiti nove spretnosti in se naučiti nekaj novega kljub starosti. Udeleženci usposabljanja so povedali, da je bil tečaj dobro organiziran in osredotočen na njihove potrebe. Zdaj so motivirani za začetek nove zaposlitve ali vstop v digitalni svet za podjetnike. Kaj so udeleženci glede usposabljanja v Mariboru povedali, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Projektni partnerji projekt zaključujejo zadovoljni z opravljenim trdim delom in so prepričani, da je eDigiStars naredil prvi korak k boljši prihodnosti za veliko ljudi, starejših od 50 let.

Za več informacij si oglejte spletno stran.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=BSbCp18jTZQ&ab_channel=FundacijaPRIZMA

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano