Dan mobilnosti invalidov 2023

Novica
13. septembra, 2023

Svet invalidov Mestne občine Maribor sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti s svojim dnevom mobilnosti invalidov že od leta 2009. Kakor vsako leto, je program dneva mobilnosti invalidov tudi v letu 2023 zelo pester in zanimiv. Dne 20. 9. 2023 bodo na Glavnem trgu v Mariboru potekale naslednje akcije in dogodki:

8:00 do 12:00 – Parkirišče pred občinsko stavbo na Ulici heroja Staneta 1

»Pridem takoj«


Parkiranje invalidskih vozičkov na običajnih parkirnih mestih na Ulici heroja Staneta 1 – občina (osveščanje o neupravičenem parkiranju na invalidskih parkirnih mestih)

10:00 – 12.00 – Glavni trg v Mariboru:

Mini simulacija evakuacije invalidov

Mini simulacija evakuacije invalidov z evakuacijsko opremo za reševanje gibalno oviranih oseb v primeru požara, potresa, poplave ali drugih izrednih razmer.

Predstavitev mobilnosti invalidov

Merjenje sladkorja v krvi, meritve krvnega tlaka, laično svetovanje za diabetike, predstavitev osebnih zgodb bolnikov po možganski kapi, ozaveščanje o multipli sklerozi in o uporabi pripomočkov za mobilnost bolnikov z MS, predstavitev oviranosti zaradi sluha, predstavitev slovenskega znakovnega jezika, osveščanje in svetovanje ob težavah inkontinence, predstavitev asistirnega pogona za voziček, predstavite osebne asistence, dostopnega turizma, demenci prijazne točke in drugo.

Predstavitev Soče opreme in novosti glede mobilnosti invalidov

Predstavitev pripomočkov za mobilnost invalidov, predstavitev novosti

Sprehod po Mariboru z evidentiranjem arhitektonskih ovir

Sprehod od Glavnega trga po Koroški cesti, do tržnice in Mesnega paviljona in nazaj z evidentiranjem arhitektonskih ovir.

Na dogodek poleg vseh zainteresiranih občank in občanov vabimo tudi predstavnike medijev.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano