Brezplačno usposabljanje za starejše voznike

Novica
8. novembra, 2022

Javna agencija RS za varnost prometa je pripravila projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem  prometu, v katerem vzpodbujajo starejše voznike za osebno usposabljanje.

Z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših cestah čim dlje počutili varne in da bi čim dlje ostali mobilni, smo na Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, DARS-om, Zvezo društev upokojencev Slovenije, Rdečim križem Slovenije in drugimi, pripravili projekt »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu«, s katerim izvajamo celovite preventivne dogodke oz. usposabljanja za seniorje in upokojence po celi Sloveniji.

Projektu se je priključil tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor. V predavalnici  Društva upokojencev Tabor, Gorkega 48, bodo v torek, 15. novembra, od 9.30 pripravili brezplačno usposabljanje za starejše voznike. Namen usposabljanja je dodatno informirati starejše voznike in s tem povečati varnost v prometu ter izboljšati njihovo mobilnost.

Vse, ki jih usposabljanje zanima, vabijo, da se naj prijavijo na telefonski številki 02 22 01 579  (Polona ŠKOFIČ ) oziroma po elektronski pošti na naslov polona.skofic@maribor.si, najkasneje do petka, 11. novembra.

O projektu Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu

Z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših cestah čim dlje počutili varne in da bi čim dlje ostali mobilni, smo na Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, DARS-om, Rdečim križem Slovenije, Zvezo društev upokojencev Slovenije in drugimi, pripravili projekt »SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU«, s katerim izvajamo celovite preventivne dogodke oz. usposabljanja za seniorje in upokojence po celi Sloveniji.

V nasprotju s pogostim prepričanjem, da je potrebno voznikom v tretjem življenjskem obdobju zaradi njihove varnosti in varnosti drugih omejevati mobilnost, si moramo prizadevati, da bi bili ti čim dlje samostojni, mobilni ter obenem tudi varni. Po podatkih je bilo v Sloveniji 31.12.2020 361.161 imetnikov vozniških dovoljenj starih 61 let ali več, kar predstavlja 26,8 % vseh imetnikov vozniških dovoljenj. V prihodnjih letih se bo populacija še starala in na cestah bo čedalje večji delež voznikov in voznic v tretjem življenjskem obdobju.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano