Brezplačno parkirišče za uporabnike mariborske tržnice in druge obiskovalce mesta

Novica
4. novembra, 2022

Župan MO Maribor Saša Arsenovič in rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič sta sklenila dogovor o brezplačni uporabi parkirišča v lasti univerze, ki bo služilo predvsem branjevkam in branjevcem Mariborske tržnice.

V MO Maribor se zavedamo, da ob določenih terminih obiskovalci mestnega središča težko najdejo parkirne prostore, zato v skladu s cilji določenimi v celostni prometni strategiji o izboljšanju kakovosti življenja in novimi smernicami glede vzpodbujanja souporabe in deljene ekonomije, tudi parkirišče pri občinski stavbi ponujamo prebivalcem okoliških blokov, v času večjih prireditev pa ga brezplačno nudimo tudi ostalim obiskovalcem mesta (npr. Operna noč ipd.). V enaki meri želimo spodbuditi tudi druge institucije v mestu.

Parkirišče Univerze v Mariboru bo odprto in brezplačno za uporabnike vsak teden od petka od 18. ure do nedelje do 22. ure. Tako bodo meščani, ki se ob večjih dogodkih v mestu (nogometne tekme, gledališke predstave, koncerti, obisk tržnice) srečujejo s pomanjkanjem parkirnih prostorov, lahko brezplačno koristili parkirišče na križišču Smetanove in Prežihove ulice.

Podjetje Mestne nepremičnine, ki ima pod okriljem tudi Mariborske tržnice, je z dogovorom župana in rektorja univerze zadovoljno, saj želijo tako najemnikom prostorov na tržnici kot uporabnikom tržnice zagotoviti karseda dobro izkušnjo. Novo parkirišče v mestu bo na voljo že ta konec tedna in je od osrednje mestne tržnice oddaljeno zgolj 330 metrov.

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano