Aktivnosti projekta TRIBUTE v letu 2022

Novica
8. novembra, 2022

Aktivnosti v projektu TRIBUTE so potekale tudi poleti 2022.  Mesto Novi Sad je 28. in 29. julija kot eden od partnerjev projekta TRIBUTE gostilo 4. sejo Usmerjevalnega odbora, ki je bila organizirana v ozadju s  1. srečanjem TRIBUTE Nadnacionalne mreže deležnikov (Transnational Stakeholder Network (TSN)).

ZaradiCOVID-19 izbruha, je bila to prva priložnost po začetku projekta za organizacijo fizičnega srečanja.  Vendar pa so se projektni partnerji ponovno sestali 6. septembra v  Milanu na 2. srečanju nadnacionalne mreže deležnikov TRIBUTE (TSN), organiziranem v okviru 50. Evropske prometne konference (ETC 2022),  ki je potekalo od 7. do 9. septembra 2022 v prostorih Politecnico di Milano. Projektni partnerji iz Polimi, Milana, Maribora, Patrasa, Sarajeva  in Zagreba so imeli priložnost predstaviti predhodne rezultate projekta in tekoče aktivnosti javnosti, vključno s strokovnjaki s področja prometa in predstavniki javnih institucij. Dogovorjeno je bilo, da bodo živi laboratoriji in rezultati pilotnih ukrepov vključeni v posebno vprašanje o inovativnih in trajnostnih rešitvah za mobilnost v mestih  Jadransko-jonske regije,  ki naj bi bila objavljena v reviji “Trajnost”.

Projekt vstopa v zadnjih mesecih svojega izvajanja, veliko dela pa je še vedno pred projektno ekipo. 

“To sporočilo za javnost je bilo pripravljeno s finančno pomočjo Evropske unije. Vsebina sporočila za javnost je izključno odgovornost partnerstva TRIBUTE in se v nobenem primeru ne more šteti za odraz stališča organov Evropske unije in/ali programa ADRION.”

Potrebujete pomoč?

Sporočilo je bilo poslano

    Ste fizična ali pravna oseba?

    Naprej

    Prošnja za razgovor

    Sporočilo je bilo poslano