Spremenjen režim za turistične avtobusne prevoznike v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

 

 

 

AVTOBUSNI PREVOZ TURISTOV V MESTO MARIBOR

 

Za organizirane skupine, ki obiščejo Maribor z avtobusom, imamo v Mariboru vzpostavljen sistem lokacije za hitro vstopanje in izstopanje turistov (do 15 minut) ter parkirišče, ki ponuja dnevno parkiranje za avtobuse.

Turisti lahko v središču mesta izstopijo iz avtobusa in se podajo na ogled znamenitosti. Avtobus lahko po tem, ko odloži turiste, za več ur parkira na parkirišču glavne avtobusne postaje. Vsi avtobusi/vodniki/spremljevalci/šoferji oziroma kdorkoli, ki organizira avtobusni prevoz turistov v mesto Maribor, se mora oglasiti v Turistično informacijskem centru (v nadaljevanju TIC), na Partizanski cesti (v centru mesta). Vodnik prejme v TIC-u vse potrebne materiale. Ti materiali so namenjeni obiskovalcem mesta, vključujejo pa trganko mestnega jedra, zbir dogodkov in prireditev v mestu (za tiste in prihajajoče dni) ter kupone ugodnosti za obiskovalce mesta, ki jih lahko koristijo v gostiščih,  trgovinah, muzejih in drugih ustanovah.

Voznik prejme v TIC-u dovolilnico za parkiranje in nato odpelje avtobus na AP MARIBOR. Po zaključenem turističnem ogledu mesta voznik avtobusa ponovno prevzame turiste na mestu, oziroma lokaciji za hitro vstopanje in izstopanje turistov.

Za avtobuse je izdelana posebna karta (načrt), na kateri je prikazano navodilo za dostop turističnih avtobusov v mesto. Postavljeni so tudi prometni znaki v dveh jezikih, ki opozarjajo na 15-minutni interval ter obvezo za parkiranje na AP.

 

Hitro vstopanje in izstopanje turistov:

-          Partizanska cesta 6 (pri TIC-u).

 

 

Dnevno parkiranje:

Parkirišče GLAVNA AVTOBUSNA POSTAJA

Zmogljivost: do 15 dodatnih turističnih avtobusov

Cena: UPORABA PARKIRNEGA PROSTORA NA AP MARIBOR - AVTOBUS

  • Parkiranje do 1 ure:              3,50 EUR
  • Parkiranje do 2 uri:               7,00 EUR
  • Parkiranje do 3 ure:            14,00 EUR
  • Parkiranje do 24 ur:            24,00 EUR

Odprto: od ponedeljka do nedelje: 0-24

 

Mestna občina Maribor

Zavoda za turizem Maribor – Pohorje

Marprom d.o.o.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta