Največ prostovoljcev v Mariboru barvalo šolske zidove
vodoravna delilna črta

 

Na desetih osnovnih šolah po Sloveniji je 1673 prostovoljcev barvalo za Guinnessov rekord, od tega največ v Mariboru 292 prostovoljcev
 
Foto: Matjaž LedinekV soboto, 18. maja, je bil v Sloveniji še posebno barvit dan, saj je na desetih osnovnih šolah po vsej državi potekalo pleskanje izbranih prostorov. Prostovoljci, ki so se združili v dobri volji, so pomagali prebarvati šolske zidove in tako poskrbeli za prijazno učno okolje osnovnošolcev. Poleg polepšanja prostorov učencem je bil cilj projekta postaviti Guinnessov rekord v množičnem pleskanju notranjih zidnih površin. Barvanja se je po vsej Sloveniji udeležilo kar 1673 prostovoljcev. V Osnovni šoli Prežihovega Voranca Maribor, kjer je pleskalo 292 ljudi, so za čopiče in valjčke poprijeli nekateri znani Mariborčani in vodstvo Skupine Helios.
 
Mag. Marko Vresk, podpredsednik uprave družbe Helios Domžale, d.d. je barval učilnice v OŠ Prežihovega Voranca v Mariboru in ob dogodku povedal: »Izjemno smo veseli, da se je barvanja udeležilo toliko prostovoljcev in da smo skupaj uspeli prebarvati toliko prostorov. To je bilo najbolj množično pleskanje prostorov doslej in prepričan sem, da smo dosegli Guinnessov rekord. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem sodelujočim šolam, še posebej pa prostovoljcem in profesionalnim pleskarjem, ki so omogočili, da bodo osnovnošolci na desetih šolah v ponedeljek zakorakali v prenovljene prostore.
 
Heliosovi strokovnjaki so s sodelovanjem šol že vnaprej izbrali barve, ki bodo stimulativno in prijazno vplivale na učni proces učencev. Pred barvanjem so vsi prostovoljci dobili vso potrebno opremo, zaščitna sredstva in simbolična darila, poskrbljeno pa je bilo tudi za okrepčilo. Pleskanje je potekalo ob pomoči profesionalnih slikopleskarjev, ki so z drugim nanosom barve poskrbeli, da so prostori resnično vrhunsko prebarvani.
 
Pri projektu je sicer sodelovalo deset šol iz vse Slovenije:
- Osnovna šola Toneta Čufarja Jesenice,
- Osnovna šola Domžale,
- Osnovna šola Majde Vrhovnik v Ljubljani,
- Osnovna šola Puconci,
- Osnovna šola Prežihov Voranc v Mariboru,
- II. osnovna šola Celje,
- Osnovna šola Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici,
- Osnovna šola Šmarje pri Jelšah,
- Osnovna šola Loka v Črnomlju,
- Osnovna šola XIV. divizije v Senovem.
 
Udeležence so na inovativen način k barvanju privabili kar osnovnošolci sami, saj so prav oni na veleplakatih v okolici šol ustvarili vizualno podobo komunikacijske kampanje. S slikanjem so izražali svojo kreativnost in pozvali prostovoljce k barvanju ter postavljanju Guinnessovega rekorda. Njihove umetnine si lahko ogledate na spletni strani projekta www.barvamo.si. Več fotografij si lahko ogledate v galeriji (foto: Matjaž Ledinek).
 
Spletna stran projekta: www.barvamo.si  
 


vodoravna delilna črta