Varuhinja človekovih pravic s sodelavci v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer s sodelavci danes deluje v Mestni občini Maribor. Poslovanje zunaj sedeža je oblika delovanja Varuha človekovih pravic RS in je namenjena vsem, ki ne morejo priti v Ljubljano. Na pogovor z varuhinjo so bili vabljeni vsi, ki menijo, da so jim kršene njihove pravice oziroma bi jim lahko Varuh človekovih pravic RS v okviru svojih pristojnosti kakorkoli pomagal.
 
Ob delovnem obisku je varuhinjo in njene sodelavce v imenu Mestne občine Maribor sprejel mestni svetnik Rok Peče, ki v času bolniške odsotnosti nadomešča župana dr. Andreja Fištravca. Na sestanku so bili prisotni tudi direktor Centra za socialno delo Maribor Jožef Tivadar, sekretar Rdečega križa Alojz Kovačič, predsednik Nadškofijske karitas Branko Maček in generalni tajnik Darko Bračun ter direktorica Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor mag. Tanja Vindiš Furman. Ob tej priložnosti so varuhinji in sodelavcem orisali perečo stanje v Mariboru z visoko stopnjo brezposelnosti, kar se odraža v socialni ter finančni stiski številnih družin in posameznikov.
 
Kot je izpostavila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, je bil odziv ljudi zelo velik, zato bodo pogovore z občani Maribora oz. prebivalci regije opravljali tudi prihodnji teden.
 
Po pogovorih bo varuhinja človekovih pravic svoje ugotovitve predstavila na krajši novinarski konferenci, ki bo ob 14.30 v Dvorani generala Rudolfa Maistra, v prostorih Mestne občine Maribor, Ulica heroja Staneta 1, Maribor.
 
Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.
 


vodoravna delilna črta