Športne igre invalidov Maribora 2013 / 12.5.2013
vodoravna delilna črta

 

Svet invalidov Mestne občine Maribor prireja Športne igre invalidov, ki bodo potekale v okviru športno zabavne prireditve Športna pomlad 2013. Športne igre invalidov bodo potekale že četrto leto zapored.
 
V nedeljo, 12. maja 2013, se bodo člani šestnajstih invalidskih društev iz Maribora pomerili v kar devetih športnih panogah. V Ledni dvorani ter v dvorani Tabor se bodo pomerili v pikadu, šahu, steznem kegljanju, ruskem kegljanju, namiznem tenisu, malem nogometu, ulični košarki na vozičku, metu na koš in metu na koš na vozičku. Prireditev bomo slovesno začeli s kulturnim programom, ki so ga pripravili člani Medobčinskega društva Sožitje, Društva invalidov Maribor in Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor.
 
Med invalidi je za omenjeno športno prireditev zelo veliko zanimanje. Letos  je prijavljenih kar 225 tekmovalcev, pričakujemo pa okrog 200 navijačev. Najboljši tekmovalci bodo nagrajeni s pokali, vsi tekmovalci pa prejmejo spominske majice.
 
Kljub veliki vnemi in tekmovalnosti invalidov pa glavni namen Športnih iger invalidov ostaja druženje in sklepanje prijateljstva med člani različnih invalidskih društev. Kajti samo z združenimi močmi bomo lažje uresničevali naš skupni cilj, to je izboljšanje enakih možnosti za invalide Maribora.
 
Vljudno vabljeni!


vodoravna delilna črta