Evropska vas na Trgu Leona Štuklja
vodoravna delilna črta

 

Na Trgu Leona Štuklja je danes potekala prireditev ob projektu Evropska vas, ki poteka v organizaciji Evropske hiše Maribor in Šole za ravnatelje v sodelovanju s slovenskimi osnovnimi šolami.
Cilj projekta, ki poteka trinajsto leto zapored je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji.
 
Osnovnošolci iz različnih slovenskih krajev so v letošnjem šolskem letu na inovativen način spoznali države Evropske unije pri različnih učnih predmetih, njihove značilnosti in posebnosti. Tako so učenci osnovnih šol iz Podravske regije v počastitev dneva Evrope širši javnosti predstavili svoje ideje in spoznanja o državah Evropske unije, ki so jih zbirali, raziskovali ter pridobivali tekom šolskega leta. Na stojnicah so s kulturnim programom predstavili zgodovino držav Evropske unije, njihove geografske ter etične značilnosti, kulturo, običaje, narodne noše, glasbo in kulinariko. Predstavili so tudi Evropsko unijo, njen zgodovinski razvoj, institucije ter vlogo in pomen, ki jo ima danes.
 
Zbrane je v imenu Mestne občine Maribor pozdravil mestni svetnik Rok Peče, ki je  ob tem izrazil zadovoljstvo nad zanimanjem, poznavanjem in odlično pripravljenem projektu osnovnošolcev ter poudaril, da je medkulturno povezovanje in razumevanje v teh časih še kako pomembno.

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


vodoravna delilna črta