Mednarodni Knajpovi dnevi 2013 v Mariboru / 9.-11.5.2013
vodoravna delilna črta

 

 
 
Maribor v znamenju zdravega in kakovostnega bivanja
 
Mednarodna Kneippova zveza vsako leto prireja Mednarodne Kneippove aktivne dneve, letos je gostitelj mesto Maribor. V Mariboru se bodo zbrali vsi, ki verjamejo v Kneippova načela, da je pomembno skrbeti zase in živeti zdravo. Organizatorji aktivnih dni so Društvo Kneipp Maribor, Mestna občina Maribor, skupina ekoloških kmetij Eko podeželje, Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, Višja gostinska in turistična šola Maribor, Zavod za turizem Maribor in Mednarodna Kneippova zveza.
 
»Mednarodni Kneippovi aktivni dnevi so interkulturna izmenjava izkušenj v smislu Sebastiana Kneippa. Želimo premikati meje in se skupaj odločiti za bolj zdravo prihodnost,« pojasnjuje predsednica Mednarodne Kneippove zveze Marion Caspers Merk. Sodoben človek se namreč sooča s številnimi boleznimi, tako psihosomatskimi kot telesnimi. Po Sebastianu Kneippu je preventiva investicija v zdrav vsakdan. Je odločitev za zdravo prihodnost otrok, mladine, delovnih ljudi in starejših.
 
5 Kneippovih stebrov opredeljuje pravila, ki bi jih morali upoštevati za večjo vitalnost in boljše zdravje: voda, gibanje, zdrava prehrana, zdravilna zelišča in življenjski slog. Voda ima zdravilno moč. Ob knajpanju, ki ga vsi poznamo, obstajajo še številne druge vodne terapije, zanimive so vodne obloge, oblivanje otrok... Gibanje je ključno za ohranjanje zdravja in zelo dobrodošlo tudi pri boju z boleznimi. Že najmlajše moramo vzgajati, da se v popoldanskem času podajo v naravo ali na igrišče. Poznavanje in uporaba zelišč je stara kot človeštvo. To so darovi narave, s katerimi lahko odpravimo skoraj vsako težavo. Urejen življenjski slog je krona vsega in vključuje ne samo zdrav način življenja, ampak tudi negovanje družabnih stikov in izogibanje stresu, ki je danes vzrok za marsikatero obolenje.
 
Vseh 5 stebrov bodo lahko Mariborčani in udeleženci Mednarodnih Kneippovih dni dodobra spoznali skozi pester in bogat program, ki bo potekal vsak dan na drugi lokaciji:
 
Četrtek, 9. 5. 2013 – predavanja priznanih strokovnjakov v Hotelu City, eko kulinarike ekoloških kmetij, joga v parku, predstavitev;
 
Petek, 10. 5. 2013 – mestni park Maribor: test hoje, gibalni poligon, bosa hoja, zeliščni vrt, eko kotiček in eko snack, terapija z gongi, vodne terapije…;
 
Sobota, 11. 5. 2013 – Pohorje: 5 izredno zanimivih paketov: kulinarični, energijski, wellness, aktivni, relax.
 
Vse tri dni bo potekal Kneippov Bazar na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.
 
Pravilna hrana je izredno pomembna za zdravje. Na I.K.A.T.-u se zato prav posebej predstavljajo tudi ekološke kmetije iz te regije. Knajpovi aktivni dnevi se namreč delno financirajo tudi iz evropskega programa Razvoja podeželja in projekta Promocije in informiranja o zdravi ekološki hrani skupine eko kmetij Eko podeželje. Eko kmetje bodo Mariborčanom predstavili slovensko domačo in okusno ekološko hrano. Najdete pa jo tudi vsak petek na kmečki ekološki tržnici v Mariboru na Glavnem trgu.
 

 

Več informacij je v priloženem programu.

 

Vljudno vabljeni!

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Mednarodni knajpovi dnevi - 1
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Mednarodni knajpovi dnevi - 2
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Mednarodni Knajpovi dnevi - 3
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Sporocilo za javnost - Mednarodni Knajpovi dnevi
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Zloženka IKAT 2013
vodoravna delilna črta